Навиците на успешните жени

Какви са финансовите трикове, които ще увеличат вашето състояние

Ася Иванова
Ася Иванова 04 май 2023

Фотография: Pexels.com

Мнозина смятат, че парите не определят успеха, но двете са толкова взаимосвързани, че понякога е трудно да се разделят.

И макар да знаем, че парите не са всичко, да имаш добър финансов гръб, на който да се облегнеш, не е хич зле. Макар че финансовата ситуация на всеки е различна, има безспорни универсални финансови навици, които всички успешни жени практикуват. Ако искате да издигнете финансите и кариерата си на следващото ниво, сте на правилното място. Ето на какво да обърнете внимание:

ФОНД ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ

Ако има нещо важно за успешните жени, то това е независимостта. Те искат да знаят, че могат да разчитат на себе си във всички области на живота. Затова и се подготвят за всякакви спешни случаи. Но това не е лукс само на успешните жени. Това е абсолютно задължително за всички. Те избягват излишни покупки и живеят под възможностите си, за да изградят свой фонд за спешни случаи.

офис

ИМАТ СТРАТЕГИЯ

Успешните жени използват парите разумно. Те стратегически преценяват за какво да харчат пари и от какво могат да спестят. Храната е един такъв пример и приготвянето на ястия у дома е едно добро решение за спестяване на излишни разходи. Но това не означава, че успешните жени не харчат пари. Напротив! Малки ежедневни промени в начина им на живот обаче им помага да спестят повече и стратегически да вложат останалите си пари в по-смислени покупки като пътуване, вечер навън с любими хора, кино, спорт и т.н.

ДЪРЖАТ ФИНАНСИТЕ СИ ПОД ОКО

Т.нар. парична слепота е нещо реално – далеч от погледа, далеч от ума, нали? Но пренебрегването на проверката на финансовото ви състояние, не означава, че ще подобрите паричното си положение. Напротив. Добре е да държите парите си под око, за да знаете във всеки един момент как да коригирате бюджета си.

ИНВЕСТИРАТ

Друг универсален талант, който притежават успешните жени, е способността да увеличават богатството си, без да се налага да си мръднат пръста. Стратегически те влагат парите си дългосрочни инвестиции и пенсионни портфейли, или ги поставят във високодоходни спестовни сметки. 

ИЗПОЛЗВАТ КРЕДИТНИ КАРТИ

Често кредитните карти имат лоша репутация. Но успешните жени не се притесняват от това. Когато ги използвате отговорно, могат да извлекат много ползи. Ето защо успешните жени се ангажират да правят навременни плащания, като купуват само това, което знаят, че могат да си позволят, и имат ниско усвояване на кредита, за да изградят перфектен кредитен рейтинг. Освен това успешните жени се уверяват, че кредитната им карта пасва точно на това, от което се нуждаят. 

офис

НАГРАЖДАВАТ СЕ

Противно на общоприетото мнение, успешните жени не трупат пари. Въпреки че несъмнено са опитни в спестяването, за да имат спасителен пояс в случай на нужда. Но те знаят, че имат нужда от време на време да се поглезят, защото това може да ги мотивира да продължат да работят за постигане на целите си. Разбира се, те не са съвсем разточителни, защото както вече споменахме, имат стратегия за харчовете си.

ВЯРВАТ В ПОТОКА НА ПАРИТЕ

Успешните дами вярват, че парите идват и си отиват и не се притесняват непрекъснато за това колко пари напускат банковата им сметка. Те вярват, че още повече ще се върнат обратно. Това им дава спокойствие и им помага да правят гениални финансови ходове. Те не са обхванати от емоции за парите и разбирането на финансите им дава възможност да се справят с трупането на пари по най-добрия начин. 

Убедихте ли се вече, че е добре да възприемете тези принципи и да ги приложите в собствения си живот, за да може за нула време да постигнете онзи финансов успех, за който мечтаете.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA