Как сексът влияе на външността ни?

И защо е важно редовно да се отдаваме на ласки с любимия човек.

Ася Иванова
Ася Иванова 01 август 2023

Фотография: Profimedia

Лятото е сезонът не само на срещи с приятели и луди партита, но и на любовта и секса. Топлите месеци и морските приключения предразполагат към страст, силни емоции, желание и удоволствие.

И всеки един от нас се наслаждава на ласките с любим човек, които не само са наслаждение на всички сетива, но и се отразяват страхотно и на външността ни. А какво по-хубаво от това сексът да ви превърне в истинска богиня (или пък бог).

Експертите споделят, че сексът е една от основните причини за здравословния блясък на кожата и за младежкия й вид. Но има и още някои причини, които ще ви накарат да прибавите секса към грижата за красотата.

ЕСТЕСТВЕН БЛЯСЪК

Косата става по-лъскава, кожата сияе. Естрогенът помага за здрава коса и кожа, а тялото на жена, която прави редовно секс, произвежда повече естроген. Също така и повече колаген, който се грижи за гладка и еластична кожа. А вследствие на това се запазва и младежкото ви излъчване. Защото хората, правят секс 3 или 4 пъти седмично изглеждат по-млади.

двойка

АНТИДЕПРЕСАНТ

Серотонинът, хормонът на щастието, е невротрансмитер, който регулира настроенията ви, кара ви да се чувствате пълноценно, щастливи и изпълнени с надежда. Сексът ви помага да изглеждате и да се чувствате щастливи.

ПРАВИ НИ ПО-ПРИВЛЕКАТЕЛНИ

Оргазмите и сексуалната активност освобождават феромони, които ви правят привлекателни за противоположния пол. Колкото повече секс правите, толкова повече ще искат да правят секс с вас. Заместете парфюма с оргазми.

ЗА ПО-ГОЛЯМ БЮСТ

Според редица проучвания гърдите нарастват с 25% по време на секс. Правилно прочетохте! Височината на зърното се увеличава с един сантиметър. Ако ви предстои нощ навън и имате нужда от повдигащ сутиен, отдайте се на 20 минути сексуални забавления с партньора си.

РЕДУЦИРА СТРЕСА

По време на оргазма в тялото се освобождава голяма доза окситоцин. Окситоцинът преборва кортизола, основният стрес хормон. Всекидневието ни е изпълнено с високи нива на кортизол, за съжаление. Изобилието от секс ще ви изпълни с блаженство.

ПОДОБРЯВА ФОРМАТА

Увеличеното ниво на кортизола води до стопяване на шкембенцето около пъпа. И пак да повторим, окситоцинът смъква нивата на кортизола. Ако са ви трудни за сваляне тези последни 3-4 килограма по корема, честите оргазми са вашето решение. Но сексът не е добър само за коремчето, а за цялото тяло. Той повишава сърдечният ритъм и кръвното налягане, а палавият секс може да бъде еквивалент на тежка йога тренировка що се отнася до изгорените калории. И всичко това увеличава щастието, самоувереността, фокуса и апетита към въглехидрати.

двойка

СТАВАМЕ ПО-ДОБРИ

Цялата полезна химия, която се освобождава в тялото при щастливата кулминация, приповдига духа ви и ви прави по-добри хора. Допаминът повишава ентусиазма и амбицията. Окситоцинът ви прави по-спокойни, мили, търпеливи и обичащи. Ендорфините редуцират стреса и правят усещанията ви по-възвишени. Уау, оказва се, че оргазмът си е панацея.

СТАВАМЕ ПО-УВЕРЕНИ

Хората, които знаят какво искат, са привлекателни. Изследвания показват, че сексът възбужда сходни зони в мозъка. Това, което ще постигнете с медитация, ще го постигнете и с хубав секс. Ще се почувствате уверени в себе си и в света, вътрешната ви сила ще се увеличи, ще станете по-креативни и способни да се справяте с проблемите.

И в крайна сметка, що се отнася до секса - колкото повече, толкова повече, както е казал един любим литературен и анимационен герой.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA