Есенен детокс на гардероба и на живота ни

Заложете на по-малко дрехи и по-малко токсични връзки.

Ася Иванова
Ася Иванова 19 октомври 2023

Фотография: Pexels.com

С падането на първите есенни листа е моментът, в който да почистим не само нещата в гардероба си, но и ненужните неща от живота ни.

Наречете го, както искате - есенно почистване, детокс, презареждане и каквото друго ви хрумне. Във всеки случай - имаме нужда от него. С всеки изминал ден се сдобиваме с безброй малки неща, които малко по малко се натрупват и в един момент започват да ни тежат. Затова трябва да намерим начин да се отървем от всичко, което ни дърпа назад.

ПРЕГЛЕДАЙТЕ ГАРДЕРОБА

На първо място преровете гардероба и проверете от кои дрехи да се освободите. Направете си няколко къта, в които да отделяте дрехите за продан, такива за дарение и куп за изхвърляне. Махнете всички дрехи, които не сте носили в последната една година. Както и такива, които вече не ви стават. Ако искате дори пробвайте дреха по дреха, за да прецените най-добре коя да оставите и коя не. Оставете само такива, които ви носят щастие. И ви пасват най-добре на визията ви в момента. Бъдете смели. Отървавайки се от ненужните дрехи, правите място в гардероба, на което да сложите нови.

есенен детокс гардероб

ЗАЛОЖЕТЕ НА МИНИМАЛИЗМА

Това е новият стил на живот, за който всички говорят в послендите години. Но в него наистина може да се крие нещо полезно за всички ни. Когато се сбогуваме с всички ненужни вещи, ще се почувстваме много по-свободни и спокойни.

Ако не смятате минимализма в къщата за вашето нещо, изпробвайте минимализъм по отношение на задачите си. Ограничете се само с това, което наистина е наложително и не се хвърляйте в милион задължения, който излишно ще ви натоварят.

ПРЕМАХНЕТЕ ТОКСИЧНИТЕ ВРЪЗКИ

Понякога хората не си пасват и може само да си повлияят по-зле един на друг. Сигурно на всеки се е случвало да има връзка с някого, който всеки път, когато се срещнете, да ви натоварва. В ситуации като тези по-добре да прекратите контактите си. Дори да ви се струва трудно на момента, в бъдеще това ще ви се отрази положително.

есенендетокс социални медии

ДЕТОКС НА СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

При всичкото време, което прекарваме онлайн, понякога трябва да си даваме малко почивка. Оставете телефона, лаптопа и всички други устройства настрана и се насладете на време на спокойствие само за вас. Може би се усамотете с някоя хубава книга или с близък приятел. Това веднага ще се отрази на настроението ви.

ЗАБРАВЕТЕ НЕГАТИВИЗМА

Оставете изказванията като "не мога", "никога няма да се справя" и "това не е за мен" настрана. Забравете всички негативни неща, които се въртят в главата ви и се отдайте на позитивните мисли. Най-доброто пролетно почистване, което можете да направите е това на лошите неща от живота.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA