Необичайни хотели по света

Подводният хотел Conrad Maldives Rangali Island Hotel (Малдиви)

Малдиви
На Малдивите от няколко години съществува един от най-необичайните хотели в света - Conrad Maldives Rangali Island Hotel. А неговата необичайност се състои в това, че някои от стаите са под водата. При това, посетителите, наели такава стая, могат да се насладят максимално на красотата на подводния свят, защото вместо скучни стени в стаите има стъкло. Това е единственият хотел, където можете да се любувате на стада от цветни риби над главата си, лежейки в леглото. В ресторанта на хотела водните обитатели плуват точно до масите, като гледат любопитно навътре, за да разберат какво се сервира за вечеря.

Хотелът, построен от сол - Palacio de Sal (Уюни, Боливия)

Боливия
Уникалният хотел е изграден изцяло от солни блокове: стените, сводестите тавани, мебелите, спа зоната и скулптурите, които украсяват залата, са направени от сол. Хотелът, при чието строителство са използвани повече от един милион солни блока, е издигнат през 2007 г.. Отсядайки в Palacio de Sal, трябва да се придържате към няколко правила; собствениците на хотели молят туристите да не облизват стените и да се отнасят внимателно с обзавеждането.

Хотелът от лед и сняг ICEHOTE (Юкасярви, Швеция)

Швеция
В Юкасярви, малък град на 200 км. северно от Полярния кръг, се намира леденият хотел ICEHOTEL. Този забележителен арт проект е на повече от две десетилетия. Може би това е лудост, но уникална и този хотел е известен по целия свят. Icehotel е един от „най-топлите” ледени хотели - температурата в него обикновено е не по-малко от 5-8 градуса по Целзий.

Един от най-необичайните хотели - Marques de Riscal (Испания)

Испания
През 2006 г. в Ла Риоха, в Ел Сиего, на 110 км. от Билбао, на територията на една от най-старите винарски изби Marques de Riscal, към винарната е построен този невероятен хотел. Собствениците просто са реализирали своето въображение. И са получили всичко, за което са мечтали - станали са световноизвестен център за винен туризъм. Освен това, според The ​​Guardian, Marques de Riscal  е сред десетте най-посещавани винарни в света.

През септември 2007 г. хотелът бе включен в списание Forbes, като един от най-добрите дизайнерски хотели. Неговата архитектура предизвиква най-различни реакции - от възхищение до жестока критика за „абсурдността” на проекта.

Великолепният бутиков хотел Malmaison Oxford Castle (Англия)

Англия
Това е преустроена сграда на затвор от викторианската епоха.

Хотелът се отличава с оригинална архитектура, напомняща приказни сюжети, стилно декорирани стаи, бирария и два бара.

В преустроените затворнически килии гостите могат да се насладят на нощна почивка, в килиите има душ, сателитна телевизия, регулируемо осветление, DVD и CD плейъри.

 

 

Хотелът в пещерата Kokopelli’s Cave Bed & Breakfast (Ню Мексико, САЩ)

Ню Мексико, САЩ
Основната характеристика на хотела е, че той представлява пещера в планината, която се намира на север от Фармингтън, Ню Мексико, близо до Mesa Verde National. Разположен е на дълбочина, равна приблизително на седеметажна сграда. Посетителите слизат в хотела със специални вагонетки.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA