Месец меден – спомен бледен? Нищо подобно!

Ако не искате да следвате утъпканите пътеки и да прекарате медения си месец банално, ние ви предлагаме десет нестандартни идеи за  наистина незабравими спомени - от ски екскурзии в Антарктика до наблюдение на хипопотами в Мозамбик.

Андамански острови, Индия - алтернатива на Малдивите
Подходящо време: от ноември до май
 

Меден месец
Разположени между Индия и Мианмар, Андаманските острови са най-добрият избор за двойки, които искат да прекарват времето си заедно на плажове, почти непокътнати от човека, да вдишват влажния тропически въздух и да се насладят на почивка в хамак сред палмови дървета. Най-уединеното място за романтично настроения е хотел Jalakara на остров Хавелок, точно в средата на гората. Когато поискате да се измъкнете от сянката на джунглата, отидете да плувате с акваланг или да се печете на плажа.

Галапагоските острови, Еквадор - алтернативна на Борнео
Подходящо време: от януари до май
 

Меден месец
Да наблюдавате грациозните фламинго, да плувате с морски лъвове и да се любувате на гигантските игуани - на Галапагоските острови можете да се почувствате като двама изследователи. Съветваме ви да вземете лодка, за да отплавате за ден към островите Сан Кристобал, Флориана, Исабела и Санта Круз и да се почувствате сякаш сте сами в рая, без да броите тюлените, излежаващи се на брега.

Софала, Мозамбик - алтернатива на Кения
Подходящо време: от април до ноември
 

Меден месец
Най-доброто място за сафари е възстановеният национален парк Горонгоза в провинция Софала, където в дивата природа живеят повече от сто хиляди животни. Докато се возите в джипа, ще се възхищавате на лъвове, слонове, хипопотами, крокодили и огромни редки пеперуди, които кацат на рамото ви. Ще запомните това романтично пътуване за цял живот.

 

 

 

 

Антарктида - алтернатива на Лапландия
Подходящо време: от ноември до март
 

Меден месец
Възможност за най-смелите и онези, които вече не се впечатляват от идеалния пясък на плажа или тюркоазената вода. Тук ще се почувствате като на друга планета - ще видите пингвини, китове, албатроси, ще вземете участие в ски експедиция и ще се насладите на екзотиката и адреналина. Но не си мислете, че ще трябва да прекарвате нощите в студена научна станция или да спите в спални чували: до Антарктика пътуват луксозни круизни лайнери, в които винаги можете да се скриете от суровите стихии навън.

Остров Бекия, Сейнт Винсент и Гренадини - алтернатива на Барбадос
Подходящо време: от януари до май
 

Меден месец
Голям и в същото време не особено популярен остров в архипелага Гренадини – той остава в сянката на близките курорти като Ямайка и Барбадос - тук няма много туристи и със сигурност ще успеете да прекарате времето си заедно в тишина и спокойствие. Бекия ще се хареса на любителите на плажовете: снежнобелият вулканичен пясък и тюркоазената вода са толкова ярки, че не изискват никакви филтри за снимките в Instagram. Ако искате да започнете семейния си живот заедно с незабравими впечатления, отидете на курсове по уиндсърф, гмуркане и регата или помогнете на най-известния водолаз на острова Брус да спасява костенурки в резервата Old Hegg Turtle.

Котор, Черна гора - алтернатива на Амалфи
Подходящо време: от април до септември
 

Меден месец
Котор е подходящ за тези, които обожават духа на Италия, но се нуждаят от нещо ново: ще ви харесат топлото слънце, уютните и живописни заливи, чистото Средиземно море и Стария град, построен преди 2000 години, където можете да се скриете от жегата по сенчестите каменни улици. Крепостта „Св. Йоан” е идеална за мини-пикник с изглед към града и романтична фотосесия.

Островите Палау - алтернатива на Бора Бора
Подходящо време: от декември до март
 

Меден месец
Тази държава-архипелаг в Микронезия е разположена на повече от 500 острова - рай за тези, които искат да прекарат медения си месец, като изследват нови места заедно. Започнете ваканцията си с полет с хеликоптер над кораловите острови Челбахеб, продължете разходката под вода, изследвайки рибите, които плуват сред рифовете и останките на потънали кораби през Втората световна война. И не забравяйте да посрещнете заедно изгрева на плажа.

Бутан - алтернатива на Камбоджа
Подходящо време: от март до май
 

Меден месец
Невероятна малка страна в Хималаите, където има официално Министерство на щастието - точно заради него, заради щастието, си струва да отидете там. В Бутан хората се радват на необичайно чистата природа, тишината и на минимализма на древните каменни манастири, на местния чай, който се пие с масло и сол. Ще ви хареса и легендарната пътека Druk Path: докато се разхождате по нея ще се наслаждавате на планини, борови гори, езера и местни къщички, приличащи на курабийки, и ще имате време да обсъдите всички съвместни планове за живота.

Пустинята Рамат ал Вахиба, Оман - алтернатива на Мароко
Подходящо време: от октомври до март
 

Меден месец
Пясъчната пустиня в Оман може да не изглежда много дружелюбна, но предлага на туристите повече от добро обслужване: тук можете да отседнете в красиви апартаменти, да ядете любимата си храна, приготвена от главния готвач, и да се наслаждавате на невероятно ярките звезди през цялата нощ. И не се страхувайте, че сте далеч от цивилизацията: Маскат - столицата на Оман - е само на четири часа път.

Севиля, Испания - алтернатива на Париж
Подходящо време: от март до юни
 

Меден месец
Ако Венеция, Париж и Барселона вече не ви изненадват, но търсите тиха европейска романтика, отидете в Севиля и прекарайте медения си в пешеходен преход по слънчевите улици и градини на Алкасар, където е заснет филма „Игра на тронове”. В почивките похапвайте тапас и сангрия. И не забравяйте за целувките.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA