Круизи с мисия: Лувърът предлага плавания на тема изкуство и литература

Парижкият Лувър, който наскоро отвори магазин за парфюми с Buly 1803 и реши да направи Мона Лиза във VR, също така обяви първите културни круизи за 2020 година. Следващото лято музеят и френската компания Ponant ви канят да пътувате от Атина до Венеция със спирки в Бари, Котор, Сплит и Равена, а през есента събират хората за пътуване до Близкия изток - от Сур и Ел Хасаб до Доха и Дубай. По време на тези и други междинни спирки служителите на Лувъра ще разказват за местните съкровища: първият круиз ще бъде с участието на директора на отдела за декоративно приложно изкуство Яник Дюран и експерта по древна скулптура Людовик Ложие, а вторият - с Яник Линц - директор на отдела за ислямско изкуство.

Освен цялата културна програма, има смисъл да се отправим на това пътешествие и в името на първокласното плаване. Ponant предлага на гостите си плаване с лайнера Le Lyrial – той има 122 каюти и апартамента, басейни на палубата, два ресторанта (Gastronomique и Grill), театър, салон за красота, фитнес зала, турска баня и детски клуб с аниматори. Маршрутът Маскат-Дубай е с лайнера Le Jacques-Cartier - един от най-новите, с 92 стаи и апартамент.

Le Lyrial
Le Lyrial

От 14 до 23 август 2020 г. можете да посетите Гърция, Италия, Хърватия и Черна гора, да видите Атинския Акропол, Двореца на Диоклециан в Сплит, стария Котор, Алберобело, раннохристиянската архитектура в Равена и не само. Вторият маршрут (19–27 ноември 2020 г.) се простира през Музея на ислямското изкуство в Доха, построен от архитекта на пирамидата пред Лувъра Яу Мин Пей, през открития през есента на 2017 г. Лувър в Абу Даби, проектиран от Жан Нувел, до джамията „Шейх Зайед", дубайските пазари, небостъргача „Бурдж Халифа” и много повече. Повече за пътуванията може да научите тук, а цената за всеки започва от 3560 евро.

Лувър
Джамията на Султан Кабус, Мускат, Оман

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA