Новото тайно място в Кипър, за което всички скоро ще заговорят

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 16 септември 2019

Amara

Amara

Amara

Amara

Amara

Amara

Amara

Amara

Амбициите в хотелиерския бизнес често не отговарят на резултата, а за да се се появиш веднага след отварянето в списъка с най-добрите хотели в света е направо сензация. Но такава направи това лято Amara (в превод от старогръцки означава „вечен") - мащабен проект на компанията Stademos Hotels, разположен близо до замъка в Лимасол, на южното крайбрежие на Кипър.

Лимасол е популярен сред пътуващите заради своите зашеметяващи плажове с гледка към планината и близостта до важни исторически забележителности на острова. В древни времена, в близост до град Лимасол се е намирал градът-държава Аматус, а Amara напълно съответства на кралското минало на тези места.

Размерите впечатляват моментално: 207 стаи, всяка от които с панорамна гледка към Средиземно море (и в същото време недалеч от центъра на града), интериори, изработени от естествени материали, създадени в стриктно съответствие с местните традиции, и черешката на тортата - луксозна стая на две нива с басейн на покрива.

Въпреки огромната площ от 230 квадратни метра, тя представлява уютно и комфортно помещение, идеално за семейства. Всъщност, опитът показва, че съвместната ваканция може да бъде истинско изпитание: всеки се нуждае от лично пространство, а луксозната Amara Suite може лесно да побере шест души. За тези, чиято задача е да намерят някой по-тих ъгъл - препоръчваме бунгало с една или две спални и частен басейн. Те също са просторни, но много по-подходящи за двойки.

Сутринта, преди обиколките или мързеливия следобед с книга на плажа, не забравяйте да започнете в специалната зала за закуска. Първата чаша кафе е ритуал, с който само идиличната гледка към средиземноморския бряг може да се справи по-добре. За вечерята имаме три препоръки и повярвайте, без да посетите тези места, ваканцията в Amara не може да се счита за приключена.

Matsuhisa Limassol. Заведение на световноизвестния готвач Нобу Мацухиса - с интериор от Дейвид Рокуел и японско-перуанска кухня. Менюто включва сьомга със сос караши су мисо, черна треска в мисо марината, бяла риба със суха подправка мисо, темпура от скални скариди, както и суши и сашими в стил Nobu.

Amara
Нобу Мацухиса

Amara

Ristorante Locatelli. Ресторантът е родом от Лондон, където готвачът Джорджо Локатели просто е обожаван заради способността да създава неповторима атмосфера на истинска италианска вечеря.

Amara

Armyra by Papioannou. Рибна таверна на открито, обгърната от шума на прибоя като музикален съпровод, и ястия, приготвени с най-свежите съставки по рецептите на Джордж Папиоан.

Спомняте ли си все още за книгата на плажа? Защото със стоте вида масажи и процедури в spa Carita явно няма и да се сетите за нея. Ако ви остане време след сауната, хамама, руската баня или криотерапията, винаги можете да отидете до бара на покрива, за да пийнете коктейл вечерта и още веднъж да се уверите, че определено ще се върнете в Amara.

Amara

Amara

Amara

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA