Перфектна филмова събота

6 филма, които ни отвеждат в красиви краища по света

Люба Вангелова
Люба Вангелова 25 април 2020

Омръзна ли ви да си седите у дома? Ще се наложи да потърпим още. Но ви предлагаме да се насладите на кратко пътешествие – поне час-два.

Съботата е повод за хубав филм и чаша вино. За това приключение селектирахме някои филми, които ще ви пренесат в някои от най-красивите градове и места по света.

 

„ВЕЛИКАТА КРАСОТА" на Паоло Сорентино е показва доста кътчета от Рим, както и прави безмилостна дисекция на римската съвременна аристокрация, загубила блясъка си и спечелила немалко спорна слава.

 

ВЕЛИКАТА КРАСОТА

 

 

„ДОБРА ГОДИНА" на Ридли Скот ще ви отведе в Прованс, за да ви стопли не само с пейзажи, но и с характерен уют на лайфстайла и архитектурата.

 

ДОБРА ГОДИНА

 

 

„АНЖЕЛА" на Люк Бесон е сред любимите ни филми на режисора, чийто стил всъщност май е липсата на такъв, тъй като всичките му филми са зверски различни един от друг. Този филм казва много важни неща. И ни разхожда из красивия Париж.

 

АНЖЕЛА

 

 

„ЛИСАБОНСКА ИСТОРИЯ" на Вим Вендерс е не просто завладяващ. Една от най-пленителните и романтични столици е уловена от камерата на главния герой, който се опитва да улови невиждани картини. Лисабон не е същият без говора, шума от разтварянето на вестник или запалването на клечка кибрит, тътренето на столовете в кафенетата, подрънкването на чашите и приборите в ресторантите, носталгичните тонове на фадото, и най-вече – без звъна на трамвая.

 

ЛИСАБОНСКА ИСТОРИЯ

 

 

„ГРАДЪТ НА БОГА" на Фернанду Майрелис е номиниран за 4 награди Оскар. Но по-впечатляваща е картината на Рио де Жанейро, разкрита с потресаваща автентичност – фавелите, бордеите и децата, пласиращи дрога на фона на красиви град.

 

ГРАДЪТ НА БОГА

 

 

„КОГАТО ХАРИ СРЕЩНА САЛИ" на Роб Райнер ни потапя в емоциите на туптящото сърце на Ню Йорк. Възможно ли е приятелство между мъж и жена без секс и може ли да продължат с любов, ако все пак това се случи? Няма по-подходящ декор за тази история от светилните на Голямата ябълка.

 

КОГАТО ХАРИ СРЕЩНА САЛИ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA