Това са "най-добрите" обладани хотели в цяла Европа

Онези, които обещават наистина СТРАШЕН престой. Бихте ли се осмелили да направите резервация?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 октомври 2021

Без значение дали вярвате в паранормалното или сте по-скоро скептични към онези, за които то е... нормално, едва ли идеалната ви представа за Хелоуин парти е нощувка в обитаван хотел.

Това обаче е напълно реална възможност по целия свят и Uswitch определи къде се намират "най-добрите" места за настаняване с духове, анализирайки 75 от най-популярните в интернет пространството. В крайна сметка оценката е базирана на три основни фактора: TripAdvisor оценки, цената на една нощувка и отзиви на гостите, а "победителите" са в следващите редове.

57

От всички страни в Европа, петте най-добри хотела, обитавани от духове, се намират в Обединеното кралство и Ирландия. Начело в списъка е замъкът Балигали в Северна Ирландия с индекс 9.34 от 10, което се дължи главно на високия рейтинг на хотела от XVII-и век в TripAdvisor - 4.32 и 396 "призрачни" споменавания от гостите в дома на лейди Изобел Шоу.

57

На второ място с общ резултат 9.07 от 10 е Mermaid Inn в английския град Рай, Източен Съсекс, известен с богатата си история и свръхестествена перспектива. Хотелът се смята за едно от местата на Острова с най-висока паранормална активност, а смелите гости остават доволни от столовете, които се люлеят сами и мистериозните фигури, за които се говори, че минават през стените с лекота.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА

57

Castle Leslie Estate в графство Монахан, Ирландия, е третият най-обитаван хотел в Европа с оценка 7.50 от 10. Мястото се класира високо в листите на TripAdvisor (средната оценка е 4.62 от пет) и е известно с многото си призраци, включително зловещ монах и "лейди Констанс". А в същото време изглежда толкова очарователно...

57

Замъкът Далхаузи в Шотландия е на четвърто място с резултат 7.23 от 10. Средновековният хотел е най-старият обитаван замък в Шотландия, но всъщност е и дом на няколко призрака. Особено голяма популярност има "Сивата дама" - лейди Катрин, за която се говори, че обитава подземието и излиза "на светло" всяка вечер.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИДЕИ ЗА ХЕЛОУИНСКИ МАНИКЮР (ГАЛЕРИЯ)

57

Челната петица завършва замъкът Чилингам, разположен в Нортъмбърланд в Североизточна Англия, с индекс 6.97 от 10. Там също има немалко призраци и привидения, забелязани от посетителите, което пък се отразява и в "призрачните" положителни отзиви - над 597.

Единственият хотел в топ 10, който не се намира във Великобритания или Ирландия, е Karosta Prison Hostel в Латвия, с индекс от 4.73. Хостелът на девета позиция е бил използван като нацистки и съветски военен затвор през XX-и век, а сега много посетители отиват там заради крушките, които се отвинтват от лампериите, за вратите, които се отварят сами, но най-вече за призрака на „Бялата дама", който броди по коридорите.

Е, какво мислите? Boo!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA