Дестинациите, които непременно трябва да посетите

Даваме ви седем идеи за следващото бленувано пътешествие.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 май 2024

Фотография: Pexels.com

С началото на топлите дни веднага се размечтаваме за пътешествия и срещи с нови култури и дестинации. В ума ни веднага изникват далечните (и не толкова) дестинации, които непременно трябва да посетим. И то още сега, през новия сезон.

Даваме ви идея за седем красиви кътчета от света, които привличат с изумителната си природа.

Мъртво море

Мъртво море

"Дъното на света", както го наричат, е един от най-красивите природни феномени, които задължително трябва да видите с очите си. Всъщност Мъртво море е езеро. На 420 метра под морското равнище, Мъртво море се намира в долината на река Йордан между Йордания и Израел. Едва ли има човек, който не знае откъде произлиза името на мистичното езеро - заради високото съдържание на сол във водите му, в Мъртво море няма представители на флората и фауната. Въпреки това обаче след задълбочени проучвания са открити микроорганизми и низши растения. Това мистично езеро е наричано още и Асфалтово море - отделя битум, който плава на буци по повърхността му. А ако тепърва ще се учите да плувате, Мъртво море е идеалното място - за него се носи една приказка, че спокойно може да се седне във водата.

Кораловият риф Белиз

Коралов риф, Белиз

Белиз е вторият най-голям риф в света с площ от 300 км в Карибско море. Малката карибска държава, разположена между Мексико и Гватемала, е изключително привлекателна за любителите на екотуризма с вечнозелените си гори и кристално чистата вода, с разнообразния растителен и животински свят. Белиз привлича не само почитателите на плажовете и разходките, но и запалените гмуркачи - там се намира и Великата синя дупка, определяна като едно от най-добрите места за гмуркане в света.

Националният парк Глетчер, САЩ

Национален парк Глетчер

Извисяващи се ледени планини, красиви езера и много диви животни, Глетчер е един от най-красивите национални паркове на Америка. Заради богата си флора и фауна паркът е под закрилата на ЮНЕСКО. В парка има над 50 глетчери, откъде произлиза и името му. Истинска магична, спираща дъха картина от величествени планини, долини, езера и водопади, която си струва да се види.

Мадагаскар

Мадагаскар

Островната държава в Индийския океан край югоизточния бряг на Африка е истинско райско кътче с изумително красива девствена природа. Ако привлича непознатото и сте настроени приключенски, Мадагаскар е идеалното място за вас. Изолираното местоположение на острова пък го прави подходящ за животинските видове, които няма да срещнете на друго място. Ако пък сте истински любители на природата, този толкова екзотичен остров е истински рай.

Тадж Махал, Индия

Тадж Махал

Мавзолеят в град Агра е притегателна сила за туристи от цял свят. Величествената сграда е построена от император Шах Джахан за любимата му Арджамунд, наречена Мумтаз Махал. Последната ѝ молба към императора е да съгради нещо велико, с което да я почете. Ето как започва дългият и тежък строеж на мраморната гробница. Мечтата на императора била срещу белия мавзолей да построи гробница за себе си, но в черен цвят. Ако искате да се насладите с очите си на величественото творение, най-подходящото време за посещение на Агра е между октомври и март.

Патагония

Патагония

Любителите на пътешествията, които освен това обичат и приключения, със сигурност имат в списъка си с мечтани дестинации това трудно за описване кътче, Патагония. Ако посетите този регион, ще се убедите сами колко разнообразни са географията и климатичните особености - сухи южни равнини, мочурлив тихоокеански бряг, Андите, район с езера, скалисти и неопитомени местности.

Венеция

Венеция

Едно не толкова далечно, може би не толкова екзотично място, но със сигурност не по-малко привлекателно за туристите. Ако сте от запалените любители на пътуванията, със сигурност вече сте разгледали романтичната Венеция, но ако все още не сте я посетили - сега е моментът да се насладите на очарованието на този красив град.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA