Гърция е перфектното бягство от ежедневието

Даваме ви няколко предложения, които ги гарантират идеалната ваканция.

Ася Иванова
Ася Иванова 07 юни 2024

Фотография: Pexels.com

В началото на лятото, когато все по-често се замисляме за морски приключения, Гърция е перфектното за целта място. Тя е само на една ръка разстояние, има страхотни места и можем да избягаме дори само за един уикенд.

Очарованието на малките (и не чак толкова), красиви острови със сигурностще разтупти сърцето на всеки любител на пътешествия. Затова днес сме събрали най-красивите кътчета, на които може да отидете с половинката и да изкарате една отпускаща и незабравима ваканция.

Санторини

Санторини е сред топ 10 на най-романтичните места за меден месец и сватби в света. А да видите залеза там е незабравимо изживяване.

Монемвасия

Разположен на полуостров край бреговете на Пелопонес, този малък средновековен град е идеален за романтични разходки по залез. Старите сгради и кокетни малки улички са докоснати от морето.

Корфу

Корфу

Екзотичният Корфу привлича безброй туристи. С лазурносини води, забележителна история и уютни местенца за почивка, на Корфу ще изживеете романтични моменти.

Родос

Една разходка на лунна светлина по Ипотон, рицарската улица, ще накара сърцето ви да се разнежи, дори и да не сте сред най-романтичните. А преди това сте поседнали да вечеряте в някой ресторант на брега, гледайки как слънцето потъва в синята вода.

Спецес

Остров Спецес е спокоен и очарователен. Направете си пикник на плажа и романтична вечеря в някой от изисканите ресторанти.

Нафплио

Някогашнатастолица на Гърция се намира на около 170 км южно от Атина. Зеленина иелегантност ще ви обгърнат, ако посетите Нафплио. Не пропускайте даразгледате крепостта "Паламиди".

Милос

Милос

Красив и уютен остров, на който ще сте заобиколени от типичните беликъщи със сини и кафяви прозорци. Чисти и приятни улички ще ви отведат доместа с великолепна панорамна гледка.

Атика

Атика означава крайбрежна страна. Тази област в Гърция предлагамногобройни възможности да изживеете приказни мигове на фона назалязващото слънце, да се насладите на красива природа и да си тръгнетеочаровани от южната ни съседка.

Елунда

Красиви плажове със златен пясък и безброй елегантни хотели с отлични ресторанти ще ви предложи Елунда.

Сими

Този скалист планински остров се слави като едно от най-красивите пристанищав Гърция. Сими е сравнително малък, а във вътрешността му са скътанималки долини.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA