Пълнолунието в Овен е момент за равносметка

Днес Луната е по-близо до земята и ще я видим много по-ясно.

Ася Иванова
Ася Иванова 29 септември 2023

Последната супер луна за 2023 г. настъпва днес. Пълнолунието в Овен ще изглежда по-голямо от обикновените пълнолуния. Както обяснява НАСА, суперлуните се появяват, когато луната достигне най-близката си точка в своята орбита до Земята.

"Луната на реколтата" е името, дадено на луната заради есенното равноденствие, което беше на 23 септември и заради близостта му с есенната реколта.

Символично, това е времето, в което е необходимо да направите равносметка на изобилието в живота си и да помислите какво ви очаква и какво ще ви поддържа живи през зимата. Според астролозите обаче, това е идеалният момент за почивка, освобождаване и релаксация. Заради транзитния Марс, планетата-управител на зодия Овен, може да ни накара да се чувстваме мързеливи и чувставителни. Вместо да се поддавате на настроението, действайте. Направете списък на това, което искате да внесете в живота си и от какво искате да се освободите. Когато заявите своите намерения и споделите желанията си - дори все още да не сте готови да предприемете действие, това ще ви вдъхнови и мотивира да го направите скоро.

Как пълнолунието през септември ще се отрази на вашия знак?

Овен

В момента сте се фокусирали върху себе си. Някои може да го нарекат егоистично; вие го наричате необходимо. Колкото по-малко енергия давате на другите и техните проблеми, толкова по-лесен ще стане животът ви. 

Телец

Чувствате, че много от страховете ви се сбъдват и това ви кара да се чувствате супер емоционални и тревожни. Намерете безопасно пространство и място, където можете да споделите чувствата си. 

Близнаци

В момета се намирате в етап, в който може да започнете да усещате по-сериозни чувства с човек във вашето разботно обкръжение. Опитайте се да стоите в сферата на безгрижните емоции, за да имате положителен имидж в кариерата си. 

Рак

Професионалните въпроси ескалират, което потенциално може да доведе до конфронтация с шефа ви. Причината е вашата претовареност в офиса. Уверете се, че отделяте няколко минути на себе си по време на обедната си почивка.

Лъв

Това е време на просветление, в което имате възможност да развиете мисленето си и да се откажете от старото си мислене. Направете проучване на новооткритите си възгледи. Разширете хоризонтите си.

Дева

Моментът е подходящ да поставите граници с всички онези хора около вас, които по никакъв начин не добавят нищо полезно към живота ви и които не са мили с вас. Не се страхувайте да ги отрежете.

Везни

Вашият партньор в момента има повече нужда от вас от всякога. В резултат на това отделяте много време и енергия, за да го направите щастлив. В замяна вие искате оценка и признание за вашите усилия - които може да не получите. 

Скорпион

Не позволявайте на ежедневните ви задължения да пречат на спокойствието ви. Трябва да се поглезите с нещо релаксиращо, като масаж, разходка в парка или добра книга за четене. 

Стрелец

Вашата креативност е на високо ниво, но копнеете за нови начини да изразите своята артистичност пред света. Обсъдете с шефа всички начини, по които бихте искали да поставите работата си на друго ниво, за да се издигнете.

Козирог

Напоследък имате нужда от повече сигурност в семейството си. Разчитате на тях повече от всякога. И ще се почувствате приятно от искреността, топлината, нежността и безусловната любов, с които те ще ви отвърнат.

Водолей

Графикът ви е препълнен с дейности, което ви отнема много време и ви отдалечава от хората и нещата, които обичате. Уверете се, че се ангажирате само със събития и събирания, които са ключови за вас в момента, и отложете всичко останало, докато имате възможност.

Риби

Това е момент, в който можете да преразгледате разходите си и да положите съзнателни усилия да ограничите бюджета си. Ще се радвате, че поемате отговорността за паричните въпроси, защото това ще ви се отплати за в бъдеще.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA