Новолуние в Скорпион: Заемете се с нещата, които сте отлагали досега

Може да изпитате забравена тъга и това да го почувствате на физическо ниво.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 ноември 2023

Фотография: Pexels.com

Новолунието в Скорпион днес е първото новолуние след затъмнението през октомври и енергията след него е все още интензивна.

Може да изпитате набор от различни чувства и дори да се завърне уж вече отминала тъга или разочарование. "Могат да бъдат предизвикани блокажи, непреработени емоции и стари болки. Най-честите симптоми включват главоболие, както и болки във врата, ушите и гърлото, храносмилателни проблеми и гадене. Слушайте тялото си и се движете колкото е възможно повече в хармония с тази енергия", разкрива Джетеке ван Лексмонд от Moonsisters. 

Новолунието в Скорпион среща Сатурн

"Енергията на Сатурн е сериозна, отговорна и строга, което е свързано с кармични житейски уроци, упорит труд, сила, закони и правила", обяснява Ван Лексмонд и добавя: "Сега е моментът да се отправите към своето вътрешно пътешествие и да направите малко търсене в душата и да изследвате областите от живота си, в които сте сте твърде сурови и критични към себе си, към партньора и децата си, към приятелите или колегите. Какви чувства (или страхове) стоят зад това? Защо реагирате или се държите по определен начин? Сатурн ще ви помогне да прогледнете за нещата". Именно това е моментът да стигнете до ясни прозрения за себе си и вашите потенциално разрушителни поведенчески модели. "Тази енергия може да ви даде тласък да направите промени и да излезете от колелото на хамстера – работейки усилено и печелейки много пари. Нещата могат да се направят по различен начин."

Заемете се с нещата, които сте отлагали

Тази "енергия на обновяване и автентичност" ще се засили благодарение на новолунието в Скорпион. "Скорпионът е чувствителен и дълбок знак, който може да прозре всичко. Ако има неща, които сте оставили на заден план през последните месеци, сега трябва да предприемете действия – те вече не могат да бъдат отлагани", казва Ван Лексмънд. Скорпионът е майстор в разкриването на тайни, така че може да се почувствате сякаш губите контрол. Това може да "доведе до гняв и други емоции", обяснява Ван Лексмайнд. "Уверете се, че няма да загубите контрол. Вярвайте, че това, което трябва да бъде, ще бъде. Друго важно нещо, което трябва да знаете през това време, е да намерите своята истина, т.е. какво смятате за правилно за вас и какво не. Можете да откриете това само като слушате интуицията си."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA