Империя за милиони

Филип Плайн е явление в модата, което се движи на ръба между скандала и провокацията

Кристина Гочева
Кристина Гочева 16 декември 2020

С фотографа Елън фон Унверт - PHILIPP PLEIN AW20 NO LIMITS PARTY 

PHILIPP PLEIN AW20 NO LIMITS PARTY 

PHILIPP PLEIN AW20 NO LIMITS PARTY 

PHILIPP PLEIN AW20 NO LIMITS PARTY

PHILIPP PLEIN AW20 NO LIMITS PARTY

PHILIPP PLEIN AW20 NO LIMITS PARTY

Макар да не попада в списъка на любимите ми дизайнери, Филип Плайн е явление в модата, което се движи на ръба между скандала и провокацията, осребрено в милиони и безкрайни възможности.

Роденото в Мюнхен „материално момче", успява със собствени усилия, следвайки безпогрешно вкуса на масите. Какъв е той не е нужно да коментираме, но е достатъчен повод за Плайн през 2008 г. да измести фокус от дизайна на мебели към модата, след като обсипаните му с кристали военни якета и парки, са моментално осребрени от вниманието на публиката и се превръщат в тотален хит.

 

PP

 

Днес, Плайн има повече от 250 магазина по цял свят и твърди, че успешната му кариера се дължи на демократичния му подход към модата. „Целта на ревютата ми е да са истински партита, да са забавни и се радвам да отворя врати за хиляди хора, които обичайно не са сред поканените."

„Създавам колекция и после искам да си представя света около нея", а той очевидно всеки сезон става все по-лъскав, екстравагантен, високобюджетен и гарниран богато със звезди.

 

pp

 

„Аз съм млад и имам лоялни клиенти, които израстват с мен. Не трябва да се преструвам. Правя това, което ми харесва и имам силна връзка с клиентите си."

 

Без ограничения – колекция есен/зима 2020

 

Шоуто на дизайнера съвпада с глобалното представяне на аромата NO LIMITS. Огромен хангар, пълен с играчки за пораснали момчета - боен самолет, хеликоптер, офшорна лодка и златни супер автомобили. С участието на модели, инфлуенсъри, звезди и икони – Джейда Пинкет Смит, Елън Фон Унверт, Камерън Далас, Мей Мъск …

Разкроени панталони, високи чизми до бедрата, дълги до земята якета, блестящи рокли в лъскави метализирани материи - това е футуристичната фантазия на дизайнера в посока диско блясък от ерата на Studio 54.

За финал, Плайн отдава почит на покойната баскетболна легенда Коби Брайънт с ексклузивна колекция  - номер 24, и дарение на Спортната фондация Mamba & Mambacita, създадена в памет на Коби и неговата 13-годишна дъщеря Джана.

 

 

Филип Плайн

 

„Този парфюм перфектно приляга на мъжа Philipp Plein – аромат на желание, пари, енергия и мускули."

Амбиците на Плaйн да влезе в парфюмерията не са от вчера, но легендарния нос на майстора парфюмерист Алберто Морияс му осигурява висок старт. Той създава аромат – хедонистично отражение на дизайнера и начина му на живот. Опакован в плътно черно стъкло, с форма на кредитна карта и щампа с подписа на бранда -  иконичния череп. Пикантни нотки на черен пипер и джинджифил са примесени с кедрово дърво, обгръщащи уханието символ на съвременните удоволствия, които Плейн откровено проповядва: А world where cash is king.

 

ФП

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA