Празнуваме 100 години Gucci с нова специална колекция

Алесандро Микеле за пореден път демонстрира различната си перспектива, почитайки историята на луксозната модна къща.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 април 2021

Не всеки ден е Великден, но и не всеки ден Gucci отбелязва 100-годишнината от основаването си.

Креативният директор на бранда Алесандро Микеле стана известен със своя нестандартен подход още от стъпването си в длъжност, но за да отпразнува този иначе впечатляващ повод, той заложи на специална колекция, озаглавена Aria, която разглежда отблизо историята на марката, заимства референции от ерата на Том Форд и представя първите модели от сътрудничеството си с Balenciaga

"Gucci се ражда под някакво специално съзвездие, защото властта, която притежава, е почти необяснима", споделя Микеле в официално изявление.

Представянето на атрактивната колекция се случва в лондонския хотел Savoy, именно където основателят на Gucci се вдъхновява да се върне във Флоренция и да отвори собствен магазин за кожени изделия.

"От самото начало Gucci притежава някакъв магнетизъм, една особена култова сила", разкрива още Микеле, докато на подиума виждаме шапки за езда, ресни, кожени ботуши, пайети, прозрачни рокли, лога и дълги бижута.

Това е първата официална колекция на Gucci за тази година, след като креативният екип напусна традиционния моден календар и се ангажира да представя само две колекции годишно. Микеле отдавна смята, че магията на Gucci е именно способността да предефинира визията си с течение на времето и да не се придържа към строго определен образ.

"Опитвам се да подновя тази марка, това име, този мит, тази сага, защото Gucci е сложен елемент, който събира много истории." Наистина е така.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA