Michael Kors с нов генерален изпълнителен директор

Джошуа Шулман поема поста незабавно, а от следващата есен ще ръководи и луксозния конгломерат.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 август 2021

Джошуа Шулман е новият генерален изпълнителен директор на Michael Kors.

Това обяви креативният екип на Capri Holding, уточнявайки, че решението влиза в сила незабавно, като се очаква той да поеме ролята на изпълнителен директор и на цялата модна група от септември 2022 г.

57

Шулман ще замести настоящия изпълнителен директор Джон Айдъл, който става председател на борда.

В последните няколко години новата водеща сила на MK е президент и CEO на Coach, а преди това - генерален директор на Jimmy Choo, но в биографията си има набор от други постове в Yves Saint Laurent, Gucci и Gap.

"Щастлив съм да се присъединя към Capri като главен изпълнителен директор на Michael Kors", споделя Шулман в официално изявление. "Дълго време се възхищавах на дизайнерската визия на Майкъл и това как марката създава вечна мода. Чакам с нетърпение да работя в тясно сътрудничество с него и талантливия мениджърски екип, за да надграждаме дългогодишния успех."

57

Бордът на директорите подчертава, че всички са уверени в уникалните способности на Джош и ще продължават да се ръководят от неговите "стил и страст в изграждането на потребителски ориентирани световни марки".

Те обясняват, че планът за постепенно навлизане ще позволи плавен преход и е нова глава в дългогодишната история на конгломерата. Вълнуваме се!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA