Saint Laurent също се сбогува с естествената кожа

Това е последният бранд в редиците на Kering, който предстои да направи огромната промяна.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 септември 2021

Подобно на много други световноизвестни дизайнерски брандове, които сравнително отдавна направиха голямата промяна, Saint Laurent също се отказва от естествената кожа.

Последователи на PETA поеха водеща роля в протестите срещу луксозната марка пред бутика в Париж по-рано тази година, след като супермоделът Кейт Мос се появи в рекламна кампания с палто от лисица. 

"Няма нищо бляскаво в козината", коментират те пред широката аудитория.

Gucci е първият бранд на модния конгломерат Kering, който остави естествената кожа още през 2017 г., а по-рано тази година към движението се присъединиха Balenciaga и Alexander McQueen.

57

"Светът се промени заедно с нашите клиенти и луксът естествено трябва да се адаптира към това", казва в изявление изпълнителният директор на Kering Франсоа-Анри Пино. "Да се освободим изцяло от естествената кожа е правилното нещо. Правим го в името на етиката и модерността."

Въпреки че Saint Laurent е последната марка в портфолиото им, предприела тази стъпка, пролетно-лятната колекция за 2022 г. ще бъде финалната права, след която те ще се отдадат изцяло на устойчивите и pet-friendly материали.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA