Новите български дизайнери, които си заслужава да следите

NEWCOMERS` WEEKS x ИВАН АСЕН 22 стартира с впечатляващите визии на новите модни таланти у нас.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 октомври 2021

ИВАН АСЕН 22 стартира новия сезон с индивидуалните представяния на млади модни таланти!

Пилотното събитие от серията „NEWCOMERS` WEEKS x ИВАН АСЕН 22" е с тема „SEE THE INVISIBLE”, обединяваща селектирани колекции на нови модни таланти от конкурса за млади дизайнери IDEA MODA: Еми Киселичка и бранда AVELIER на Виктория Добрева и Ани Йотова.

57

Колекцията RE:SEE the UN:SEEN на Еми Киселичка e вдъхновена от турския квартал Балат в Истанбул, символ на контраста между два различни свята: този на сивотата и бедността, на лишенията и мизерията, на еднообразие и монотонност. И другия, на пъстрите сгради и прииждащите туристи, на желанието за живот и многообразието. Контрастът намира израз в конструкциите на дрехите и техните детайли. Цветната страна на квартала e интерпретирана в шлифери със сложна конструкция, наслояване на платки и частична деконструкция в ръкавите. Индивидуален акцент върху дрехите придава древната турска техника за водно изкуство Ебру, при която създаденият върху водната повърхност дизайн се трансферира върху хартия или плат. Така образуваният принт представлява кръгова композиция, създадена от наслояването и разстилането на боите. RE:SEE the UN:SEEN е насочена към жената, която има позиция и затвърдено мнение, за което допринасят добре подбраните и силни цветове, съчетани с естествени материи, форми и силно изразени обеми.

57

Еми Киселичка е завършила бакалавърска степен в специалност „Мода” в Нов Български Университет през 2020 г. По време на обучението е взимала участие в редица изложби и майсторски класове. През май 2021 г. печели второ място на конкурса за млади дизайнери IDEA MODA.

57

AVELIER е названието на едноименната колекция на нов дизайнерски бранд, основан от Виктория Добрева и Ани Йотова. Той визуализира концептуалното търсене на конструкции посредством спиралата, като форма, идея и линия на движение, чрез която се извежда обем от плоскостта. Създадените облекла съдържат интелигентни и сложни детайли и същевременно изчистени, монументални силуети, а цветовата гама залага на изтънчените нюанси на опушени пастелни тоналности.

Двете дизайнерки завършват бакалавърска степен в специалност „Мода" в НХА през 2018 г. Оттогава работят заедно, развивайки собствена модна марка и продължават образованието си в НБУ. Представените модели са част от магистърския им дипломен проект, с който участват в конкурса IDEA MODA 2021.

57

57

Посещенията на шоурума на ул. „Иван Асен II" 22 са съобразени с противоепидемичните мерки и се осъществяват с предварително записване на инидивидуален час за посещение на тел. 0888399506, на имейл nelmit@yahoo.de или чрез Facebook страницата.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA