Кендал Дженър с дебют за Stella McCartney

Новата колекция на дизайнерката е вдъхновена от конете.

Ася Иванова
Ася Иванова 24 август 2023

Фотография: Profimedia

Кендал Дженър е звездата в кампанията на Stella McCartney за есента на 2023 г.

Моделът работи за първи път с британската модна дизайнерка, а колекцията е заснета от известния фотограф Харли Уиър в солниците на Камарг в Южна Франция. Темата на кампанията е "Конска сила", за радост на Кендал, която неведнъж е споделяла любовта си към конете. "Винаги съм обичала животните. Яздих коне в продължение на 10 години и мислех, че ще стана професионална ездачка, а след това ветеринар", казва Дженър пред Harper's Bazaar през 2016 г.

Предстоящата колекция на марката първоначално е представена по време на Седмицата на модата в Париж. В един от нощните кадри моделът лежи гола върху бял кон, облечена само с ботуши до бедрата. "Знаех, че момичето на Стела за този сезон трябва да обича конете толкова, колкото и аз. Кендал язди от дете, също като мен, и има собствено ранчо. Можете да видите колко спокойна е тя около тези чувствителни същества и те с нея," признава модната дизайнерка.

Френските коне са предоставени от Жан-Франсоа Пиньон, който не само ги спасява, но и ги отглежда и обучава да следват указания без да използва какъвто и да е физически контакт. 

Новата колекция на Маккартни включва няколко дизайна, който са пряко свързани с конете. В нея може да видите детайли, вдъхновени от юздите, както и такива, които приличат на седла. Колекцията също така е най-екологичната на луксозната марка досега. Всичко е изработено от 92% екологични материали и, макар да има множество щампи с животински детайли, дрехите и аксесоарите не съдържат животинска кожа, пера или козина.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA