Модна (р)еволюция: Secondhand September с Remix

Преоткрийте своето стилно Аз и се включете в модното предизвикателство.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 септември 2023

Фотография: Remix

Истинска модна революция настава този септември с водещата онлайн платформа за secondhand и outlet модни находки в Европа - Remix. Екипът ѝ обединява сили с модни ентусиасти и защитници на устойчивата мода по света, и се включва в инициативата Secondhand September.

Remix помага да оценим ползите на т.нар. кръгова мода и вдъхновява да помислим за повторната употреба, представяйки своя Fashion Calculator. Интерактивният тест показва какъв е природният отпечатък на нашите модни избори, но и предлага ценни съвети как да създадем гардероб с голям избор и безкомпромисен стил.

Ремикс

МОДАТА И ОКОЛНАТА СРЕДА

Знаехте ли, че модната индустрия е вторият най-голям замърсител на околната среда след нефтената? Средностатистическият европеец използва 26 кг и изхвърля 11 кг текстилни изделия всяка година. Ето защо текстилният отпадък е сочен като новата пластмаса, а въздействието на бизнеса върху природата продължава да бъде голям проблем. Secondhand September се стреми да промени тази тенденция, приканвайки хората да прегърнат повторната употреба и да направят съзнателен избор. Когато купуваме secondhand, намаляваме нуждата от ресурси за производство на нови артикули и удължаваме живота на дрехите.

ОСЪЗНАТ ИЗБОР

За да осъзнаем напълно каква вреда можем да нанесем на околната среда, на помощ идва модният калкулатор. Този иновативен, но и забавен интерактивен инструмент насърчава желанието на потребителите да знаят повече и да вземат информирано решение. Вината и притеснението са излишни, защото от Remix придружават резултатите с няколко лесни съвета как да подобрите ситуацията, без да пренебрегвате стилното си Аз.

Ремикс

МОДНИ СЪКРОВИЩА

Ако искате да сте неотразими и неповторими, secondhand пазаруването е точно за вас. Може да попаднете на желана находка, при това на изненадващо ниска цена, а шансът някой друг да изгрее със същия аутфит граничи с невъзможното. Селекцията от модни находки на Remix прави тръпката още по-силна с разнообразни и често уникални съкровища с отстъпки до 80%. Ежедневно към сайта се добавят над 20 000 артикула от хиляди брандове в бюджетна, mid-range и lux категории. Внимателно подбраната селекция включва комбинация от вечни класики, както и най-доброто от любимите ви марки - от базови ежедневни модели за офиса или спорт, до смели епични рокли и обувки, с които няма как да останете незабелязани.

Ремикс

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

Този септември дайте свобода на своя вътрешен моден инфлуенсър и станете част от движението, като пазарувате само secondhand за месец. Споделете вашите модни находки и преживявания с хаштага #SecondhandSeptember и вдъхновете другите да направят устойчив избор.

Reuse. Reduce. Remix.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA