Седемте задължителни якета за този сезон

Заложете на тренчкот или бомбър, за да си гарантирате статута на модна икона.

Ася Иванова
Ася Иванова 09 ноември 2023

Фотография: Pexels.com

Всеки сезон си има своите предимства, но едно от основните на есенно-зимния период са безбройните комбинации, които можем да постигнем с наличието на едно страхотно яке.

Опциите за стил, които ни предоставят връхните дрехи, са много. Моделите, на които може да заложим според температурите, властващи в момента навън, са идеални за личния стил не всеки от нас. С красиви тонове и уютни текстури, якетата за есенно-зимния сезон вече смело заявиха своето присъствие. Затова ви предлагаме да хвърлите един поглед и да заложите на това, което е най-подходящо за вашата визия.

ЯКЕ ТИП РИЗА

Карираните ризи се завърнаха на модната сцена в последните няколко години и оттогава са типична част от ежедневния есенен стил на всяка уважаваща себе си модна икона. Така че, смело заложете на такъв модел и да го комбинирате с дънки, любим пуловер и чифт ботуши и ще сте готови за всякакви есенни дейности.

КОЖЕНО ЯКЕ

Никоя есен не е завършена без добре познатото и любимо на мнозина кожено яке. Независимо дали сте избрали блейзър, бомбър или класическия мото модел, това е една инвестиция, която ще ви служи вярно години напред.

БЛЕЙЗЪР

Всички модни критици са категорични - колкото и блейзъри да имате в гардероба си, никога няма да са твърде много. Те са основен елемент за всеки дамски гардероб, който можете да стилизирате по безкрайно много начини и винаги да изглеждате адски шик. Никога не можете да сгрешите с класически модел в неутрален цвят, за който може да бъдете сигурни, че никога няма да излезе от мода, но ако искате да добавите нещо различно към арсенала си, изберете такъв в ярък цвят или с изрязана кройка.

ТРЕНЧКОТ

Тренчкотът ни доказва отново и отново, че винаги ще се счита за една от най-добрите опции за връхни дрехи, на които може да зложите. Той подражава на френския шик – дори когато е съчетан с основни неща като тениска и дънки – което го прави незаменим за всяка есен всяка година. 

БОМБЪР

Ако се опитвате да разберете кое ще е най-горещото яке за есента на 2023 г., може смело да заложите на бомбъра. Това е модел, който се завръща с пълна сила след няколко годишна пауза, за да докаже, че идва, за да остане за дълго. Това е яке, на което винаги може да разчитате, ако искате да добавите допълнителна доза шик. От вълнени модели до изискани якета, подобни на Letterman, има безброй възможности за избор през този сезон.

ВАТИРАНО ЯКЕ

Когато температурите паднат, всяка една от нас има нужда от допълнителен слой и иска да е сигурна, че има уютен вариант, в който с нетърпение да се увие. Независимо дали ще го съчетаете с чифт дънки и маратонки, за да излезете с приятели, или с клин и суичър, за да отидете на разходка в обедната почивка, този модел няма да ви подведе.

САКО ОТ ТУИД

Ако вашето есенно настроение е спокоен лукс и стратегията ви за пазаруване е да добавите възможно най-непреходните модели към гардероба си, сакото от туид е най-доброто решение. В зависимост от начина, по който го съчетаете, може да заложите на него както за работните, така и за почивните дни.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA