Tommy Hilfiger се завръща на New York Fashion Week

Брандът ще представи своята колекция за сезон есен-зима 2024, вдъхновен от енергията на Ню Йорк и ДНК-то на самата марка.

Ася Иванова
Ася Иванова 24 януари 2024

Американската модна къща Tommy Hilfiger се завръща в календара на Седмицата на модата в Ню Йорк, за да представи своята колекция есен-зима 2024.

Дефилето ще се състои на 9 февруари тази година от 20:00 EST и ще премине под надслов "A New York Moment", с което брандът ще отдаде почит на емблематичния град и неговото осезаемо участие в историята на самата марка. "Ню Йорк ме научи да мечтая смело. Като млад дизайнер градът беше родното място за моята визия. Пулсът, усещан от самите улици, културата, увереността и откритостта зареждаха Tommy Hilfiger с енергия още от самото начало. Повече от развълнуван съм да пренеса това усещане върху подиума и да го направим в типичен Tommy стил, който се превърна в нашата визитна картичка през изминалите десетилетия", коментира Томи Хилфигър, основателят на едноименната модна марка.

Обгърнати от класическата за бранда цветова палитра червено, бяло и синьо, модното шоу ще представи модерна интерпретация, погледната през призмата на Tommy Hilfiger за класическо американско излъчване.

"Томи Хилфигър несъмнено е един от знаменитите американски мечтатели. Неговата уникална визия и влияние върху модната индустрия са проправили пътя и на други дизайнери. Едва ли има по-подходящ начин да отпразнуваме американският дизайн", сподели Стивън Колб, главен изпълнителен директор на CFDA.

С модното ревю, което ще се състои след по-малко от месец, Tommy Hilfiger се завръща на своя територия, за да претрансформира своите preppy корени и да предефинира преживяването на NYFW. Американската марка ще представи своята колекция мъжко и дамско облекло за предстоящия сезон есен-зима 2024, а "Виж Сега, Купи Сега" подходът на бранда ще пренасочи фокуса си върху културни партньорства и сезонни кампании. Конкретната локация за събитието не е посочена още, но от бранда дават индикация, че то ще се случи в района на Манхатън.

Приятели и последователи на бранда могат да се включат пълноценно в онлайн обществото на #TommyHilfiger и @TommyHilfiger.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA