Цветна одисея в колекцията на Carolina Herrera

Модният лейбъл представи моделите си за есен/зима 2024 на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 февруари 2024

Фотография: Profimedia

Розови божури и изчистени силуети доминираха в колекцията на Carolina Herrera за сезон есен/зима 2024 г.

Модната къща имаше за цел да подчертае силната и издръжлива страна на клиентките си на ревюто, което представи по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Колекцията бе изпълнена с рационализирани силуети, които бяха едновременно прецизни и изчистени, говорейки за яснотата и фокуса на съвременната жена. Воланите, придобивайки ново архитектурно измерение, добавят драматичен стил на облеклата.

"Този сезон, повече от всякога, исках да бъде посветен на красотата като сила, силата като красота", каза творческият директор Уес Гордън. "Исках да жената да изглежда силна и всяка нейна визия да бъде въплъщение на силата."

Тази година бележи шестия път, в който Гордън участва с модната къща в дефилетата в Ню Йорк и за този период се е научил как Ерера, която ръководила едноименната си модна линия в продължение на почти 40 години, да бъде щастлива.

"В началото беше повече предизвикателство да се опитаме да се напаснем и да се уверя, че решенията са нещо, с което тя може би ще се съгласи или пък не. Оттогава обаче научих, че може да има и неща, с които тя не е съгласна, но в крайна сметка аз се стремя да се обърна към същата жена, която тя е искала да облече. Преследвам това, което означава елегантност днес по същия начин, както тя го е преследвала", казва той.

Основният мотив за този сезон идва от картина с гваш от 19-ти век на розов божур, в малък мащаб върху жълта рокля и в реален размер върху лилава коприна.

Близо 50 марки представят колекциите си по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, която продължава до сряда.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA