70-те се обаждат, вдигнахме им със Славена Вътова и H&M Studio S/S 24

Усещането за свобода, приключения и безупречен стил е на първо място в новата пролетно-лятна Studio колекция на бранда.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 февруари 2024

Новата пролетно-лятна Studio колекция на H&M обещава слънце, приключения и ако питате мен, духът на Калифорния. Само че времето навън е всичко друго, но не и напомнящо за него.

29 януари. Понеделник. Малко след 11:30 ч. Температурите са повече от типични за зимата. Ние се събираме в студиото на Слав и Хубен, за да предизвикаме топлината с актуалната гледна точка на H&M Studio. Още в началото творческият екип на бранда уточни, че този път фокусът е върху основните дрехи в гардероба, или поне върху основните дрехи в стилния съвременен гардероб. Широкото палто, разкроените дънки, елегантната рокля, структурираният тренч. Усещането е постигнато. Среща в офиса, планове за вечерта, ваканция, you name it.

Страхотната и винаги широко усмихната Славена Вътова е посланикът на Studio колекцията за България. Не че не е достатъчно ясно, но макар да липсват такива в нея, всеки аутфит ѝ пасва като ръкавица.

Славена Вътова

Славена Вътова

Първият ни избор е страхотният oversize костюм, в който Славена, цитирам, е абсолютно влюбена. И как да не е? Деликатното райе, триредното закопчаване, цялата му структура. Говорим за перфектното олицетворение на класиката. Същото важи за другия костюм и обемното nude палто.

Голяма изненада за всички се оказа бледосиният кожен тренч, чиято текстура на живо изглежда като най-съвършеното творение. И макар напоследък по-скоро да вървя няколко стъпки зад принтовете, раираната риза с бяла яка е склонна да ме накара да изпиша hm.com на 12 март, когато колекцията ще влезе в продажба.

Славена Вътова

Славена Вътова

Истината е, че последните няколко са любов от пръв поглед, но тази конкретно играе толкова умело с контраста между 70-те и сегашното време, че просто не ни оставя друг избор. Всеки елемент от нея е изключително стилен, но прави впечатление (змийската мини рокля, сафари елекът), предлага изчистени линии и класически силуети (разкроените oversize дънки), но също цвят, структура и смелост (елегантната дълга рокля и бляскавият сет, който май можем да дефинираме като peach fuzz). Там някъде са и разкошните аксесоари - колието с птица, дългите обици, подплатената чанта, която се завръща отново. H&M Studio S/S 2024 е от хубавите обаждания на модната индустрия.

Още моменти от снимачния ден ви очакват във видеото по-горе, а финалният резултат ще откриете в новия брой на GRAZIA, който вече е на пазара. Интересните моменти покрай колекцията обаче не приключват тук, така че останете на линия.

H&M Studio S/S24 ще бъде налична ексклузивно онлайн на hm.com на 12 март.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA