Всичко, което знаем за Met Gala 2024

Най-очакваното модно събитие за годината се провежда в първия понеделеник на май.

Ася Иванова
Ася Иванова 16 февруари 2024

Фотография: Profimedia

Met Gala несъмнено е едно от най-значимите и очаквани модни събития за годината. 

По традиция то се провежда в първия понеделник на май в музея Метрополитън в Ню Йорк. Едни от най-актуалните звезди в момента преминават по червения килим, често с екстравагантни визии по тема, която е зададена предварително. Безспорно, Met Gala е истински спектакъл, в който главният герой са тоалетите.

Met Gala

Вече е ясна и темата тази година, а тя е"Спящи красавици: Събуждане на модата". Кураторът Андрю Болтън, който ръководи всички изложби на музея, обясни, че експозицията включва както редки исторически облекла, така и съответстващи съвременни модни решения. Темата е паралелна на изложба, която ще се фокусира върху най-крехките експонати от огромната колекция на Института по костюми, "визуално обединени от иконография, свързана с природата". Тя ще бъде представена на публиката от 10 май до 2 септември.

Дрескодът на вечерта ще бъде "Градината на времето", който черпи вдъхновение от едноименния разказ на английския писател Джей Джи Балард от 1962 г. и по същество е посветен на ефимерната природа на красотата.

Met Gala

Вече са ясни и водещите на модното събитие за годината, което ще се проведе на 6 май. Това ще са Bad Bunny, Дженифър Лопес, Зендая и Крис Хемсуърт, които ще се присъединят към главната редакторка на Vogue Ана Уинтур, движещата сила на бала. 

Почетни председатели са творческият директор на испанската луксозна марка Loewe Джонатан Андерсън и главният изпълнителен директор на Tik Tok Шоу Цзъ Чу. Tik Tok е спонсор на бала, с подкрепата на Loewe.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA