Наоми Кембъл е звездата в шоуто на Burberry

Черната перла дефилира за модния лейбъл по време на Седмица на модата в Лондон.

Ася Иванова
Ася Иванова 20 февруари 2024

Фотография: Profimedia

С последната си колекция за есен/зима 2024 г., Burberry отдава почит към британското си наследство и любовта си към природата. Toва се случва по време на Седмица на модата в Лондон, която отбелязва и 40-годишнината си.

Модната марка възражда връхната дреха, вдъховявайки се от британското дъждовно време, и залага на най-продавания си артикул - тренчкот, както и на широки палта с качулки и якета тип бомбър с кожена подплата.

В огромна шатра в сърцето на лондонски парк "Виктория" в източната част на британската столица, моделите разходиха палта и якета във всевъзможни форми и размери - от елегантни до спортни, създадени за разходки на открито, с високи яки, които да предпазват от студа. Същият микс от плюш, пух и изкуствена кожа можеше да се открие и при обувките - елегантни ботуши с каишки, вдъхновени от конния спорт, и по-удобни равни обувки.

Към края на ревюто 53-годишният супермодел Наоми Кембъл се появи на подиума, дефилирайки в рокля в цвят антрацит, гарнирана с перли и съчетана с внушителни черни ботуши, под аплодисментите на публиката.

Това е третото поред ревю на британския дизайнер Даниъл Лий като артистичен директор на марката. Той продължи традицията да кани знаменитости, купувачи, а приглушената атмосфера, на която бе заложил този път, напомняше за гора по здрач.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA