Емили Ратайковски ни предизвика да помислим за копринените дрехи...

Супермоделът представя новата колекция на бранда си Inamorata, обръщайки специално внимание на копринените дрехи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 септември 2020

Докато Емили Ратайковски се почувства готова да сподели със света мемоарите, които подготвя, тя ни представя Silky Summer колекцията на нейния собствен бранд Inamorata. Както става ясно от името на специалната селекция артикули, супермоделът поставя фокуса върху дрехите от коприна. Разбира се, във всевъзможни цветови и производствени комбинации.

Коприната носи онова прекрасно и свежо усещане, което гали кожата и ни кара да се чувстваме изискано и страхотно в същото време. Установено е, че копринените аминокиселини, сами по себе си, естествено хранително вещество, намиращо се в тъканта, намаляват специфични признаци на стареене. Тъй като коприната е естествен материал, тя по-лесно произвежда и задържа влага сама, което пък я прави продукт, неизменна част и от съвременната козметична рутина.

Поради естествената си протеинова структура, коприната е известна със своите хипоалергенни свойства, които я правят съвместима с всички видове кожа. Плътността на тъканите предотвратява натрупването на прах и акари, което от своя страна предпазва потребителя от ежедневните алергени, натрупването на пръст, мръсотия и други микроскопични чужди тела, способни да предизвикат алергия, особено при хора с екзема. Благодарение на тези лечебни свойства, коприната е отлична алтернатива на обичайното памучно спално бельо.

Копринените дрехи отдавна не са единствено и само символ на лукс. Да, стилните попадения от изцяло копринен състав може да струват повече, но те са онзи тип дългосрочна инвестиция, която е добре да обмислим. Бивайки изцяло естествена, коприната е издръжлива и устойчива. В превод: средната продължителност на живота на дрехите е над 10 години.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA