Посветена на Португалия

Кристиан Лубутен е поклонник на слънчева Португалия. Той реши да обезсмърти любовта си към тази страна и създаде нов модел чанта - Рortugaba. Моделът се предлага в два цвята - черен и бял - и е украсен с бродерии, ресни от многоцветни нишки и едри мъниста. За дизайнера всеки детайл от модела е спомен от улиците на Лисабон, синьо-белите плочки по крайбрежието на Алгарве, слънчевите дюни край океана и всичко, заради което хората обичат Португалия.

Производството на чантите на всички етапи е изцяло ръчно. Една от целите на Кристиан е да запази старата португалска техника на бродерия. Ето защо, освен чантите, Кристиан Лубутен ще издаде и книга за изкуството на бродерията, а десет процента от продажбата на всеки аксесоар ще отидат във фондацията Portugal à Mão, която се занимава с подкрепата на местните занаятчии.

Кристиан Лубутен

Кристиан Лубутен

Кристиан Лубутен
Кристиан Лубутен е роден във Франция и става толкова известен почти по случайност. През 1992 г. му хрумва да направи обувки с червени подметки. Докато прави един от моделите си, решава, че „на обувките им липсва енергия", грабва яркочервения лак за нокти на асистентката си и боядисва целите подметки. Първоначалната му идея е да сменя цветовете на подметките всеки сезон, но след големия успех на червените подметки в бутика му, те остават траен елемент в моделите му. А през 2003 г. Лубутен пуска и първата си колекция чанти.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA