Как да намерим идеалното мъжко палто?

30 декември 2022

Палтото е един от най-важните елементи в мъжкия гардероб, който е от значение през есента, пролетта и зимата. Това е облеклото, което помага на мъжа винаги да изглежда елегантен и стилен. То е ключова част от гардероба, която ще ви служи за повече от един сезон, затова трябва да направите избора внимателно, съветват от ТЕОДОР. 

Значението на първото впечатление не трябва да бъде подценявано. И ако най-скъпият костюм е скрит зад лошо изглеждащо палто или яке с неясен стил, то естествено това впечатление няма да е най-доброто. Има много подробности, на които ще трябва да обърнете внимание в процеса на избор на най-подходящия стил на елегантни мъжки палта, които сега ще разгледаме с помощта на ТЕОДОР.

Основни грешки при избора 

От онлайн магазин за българска мода за мъже ТЕОДОР дават малко информация за грешките, които най-често се допускат при направата на избор:

Размер – отнася се за всяко мъжко облекло. Широки ръкави, торбест вид, висящи рамене или обратно, тесни ръкави и твърде прилепнала дреха със сигурност няма да стоят добре. Връхната дреха трябва да е задължително в точния за вас размер;

Широки модели – ако ви харесва уличният стил, в това няма нищо лошо. Но това не е дреха, принадлежаща на тези тенденции. За да изглеждате елегантно и стилно, не залагайте на торбести и широки модели;

А-образно – този тип са подходящи единствено за господа с по-закръглена фигура. Ако не сте от тях, подминете и се насочете към друг модел, съветват от ТЕОДОР;

Без джобове – джобът е задължителен елемент от връхната дреха, предупреждават от ТЕОДОР. Проверявайте дали на негово място не е поставен просто разрез, който симулира джоб.

Това са основните грешки, които хората допускат при избор на такъв тип мъжка дреха. С материя и цвят можете да си позволите да експериментирате. Вариантите от вълна са изключително подходящи за студените дни, защото топлят повече. Тези от кашмир изглеждат по-стилно и елегантни. Определено са подходящо решение за официално събитие. Опциите тип балтон също са много модерни и се предпочитат за студените зимни дни, разказват от ТЕОДОР.

При избора трябва да вземете предвид всичко – от качеството на тъканта до цвета и стила на модела, който харесвате. Необходимо е да се съсредоточите върху характеристиките на фигурата си, за да скриете недостатъците ѝ и да подчертаете предимствата, а не върху модните тенденции. Тесните рамене могат да бъдат визуално направени по-големи с помощта на обемна яка. А твърде голямата раменна линия е лесна за компенсиране чрез избор на разкроен стил, което ще привлече вниманието към долната част на фигурата, подсказват от ТЕОДОР.

Теодор

Правила при избора на палто

След като вече поговорихме за какво да внимаваме и какво не трябва да правим при избора на палто, нека разгледаме и факторите, по които трябва да определим кое е най-подходящото за нас: 

Винаги пробвайте палтото с дрехи. Определете какво планирате да носите под него. Риза? Тогава моделът трябва да е топъл и да се поберете перфектно в него. Дебела блуза или пуловер? В този случай изберете една идея по-голямо палто, така че да има място вътре за по-дебел слой дрехи. В случай че измерите палтото с тениска и то седи перфектно, не се подвеждайте. През студените дни, когато температурите паднат и сложите по-дебели дрехи под него, рискувате да ограничите движенията си, или по-лошо – въобще да не ви пасне модела. Точно затова е важно да правим проби с типа дрехи, които основно ще носим с него, подчертават от ТЕОДОР.

Ръкавите трябва изцяло да покриват ръцете ви, както и ръкава на ризата, или блузата, която сте избрали да носите отдолу. Ако носите ръкавици, имайте предвид, че не е добре китките ви да се виждат, казват от ТЕОДОР.

Обърнете внимание на раменния шев. Това е детайлът, който много хора пропускат. Раменният шев задължително трябва да е в средата на рамото. Палтото не трябва да ви пасва прекалено плътно, а трябва леко да подчертае силуета ви. 

При избора на дължината вземете под внимание вашите лични предпочитания, Можете да изберете както среден, така и дълъг или къс модел. Ако височината ви е до 175 сантиметра, тогава изберете по-къса версия – до бедрото или до неговата среда. Ако сте между 175 до 185 и трите варианта ще ви подхождат. А ако сте 185 и нагоре, можете спокойно да опитате модел до глезена или коляното, споделят от ТЕОДОР.

Платът също е детайл, на който трябва да се обърне особено внимание при закупуване на палто. В идеалния случай трябва да намерите вълнено палто. Може да има и комбинация с различни материи, но не забравяйте, че е добре дрехата да бъде най-малко 60-70 процента вълна. Опцията за кашмир е изключително стилна, но е трудно да се намери. За щастие, в TEODOR имат и такива модели. Все пак вълната е по-оптималният вариант, така че можете да я изберете, ако имате нужда от топла връхна дреха за студения сезон.

Видове палта 

Едноредовото палто с три копчета е универсален модел, който ще отговаря на почти всеки стил и ще изглеждате както елегантно, така и по-непринудено. Ако правите първата си покупка на такава дреха, дайте предимство на този тип. Моделите с два реда копчета също са удобна идея, но са по-официални и се съчетават основно с костюм или друг вид бизнес облекло. 

Също така, все по-актуални стават моделите с подвижен елек. Те са изключително практично решение, ако в ежедневието си често влизате и излизате от студено на топло и обратно.

Подходящи цветове

Моделите за ежедневно носене е най-добре да бъдат в тъмни цветове или черни. Цветните решения са свежи, но са подходящи повече за летните месеци. Вариантите в тъмносини и сиви цветове са се доказали като най-предпочитани. Опциите в естествени бежови нюанси изглеждат невероятно стилни, но изискват специален избор от дрехи и повече грижи, тъй като се цапат лесно, напомнят от ТЕОДОР.

Съвет от ТЕОДОР

Не пестете от качеството на този тип дреха. Само качествено зашит продукт няма да предизвика дискомфорт по време на носене и ще седи елегантно и изискано. Липсата на ненужни гънки и шевове говори на другите не само за безупречния вкус и стил на мъжа, но и за престижа му. Избирайте модели основно от вълна или комбинация с кашмир. За класическите варианти, това е най-доброто решение. При спортно-елегантните модели тенденцията е трокотажен вълнен плат или комбинация между структурни тъкани. Елементи като подвижен елек, кожени и други украси, както и плетени ръкави и качулки, са подходящи за идеалната визия.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA