Летният мъжки стил: Какво е задължително за страхотната плажна визия?

Господа и дами, това са горещите трендове, които е добре да имате предвид.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 август 2023

Фотография: Pexels.com

Лесно е да изглеждате добре през зимата. Изобилие от комбинации и слоеве, изобилие от разкошни текстурирани материи, с които да си поиграете и изобилие от опции за обувки… А всичко това прави комбинирането на тоалети изключително лесно за господата. От друга страна лятото може да се окаже малко по-трудно.

На пръв поглед изглежда просто – по-малко дрехи означава по-малко решения, нали? Е, да, ама точно тази липса на възможности прави стилното обличане през топлите месеци предизвикателство. Повечето мъже се оказват заклещени в нещо като черна дупка от тениски и къси панталони и стилът им се закотвя в един безкраен коловоз. Но не е нужно да е така.

Истината е, че лятото може да бъде най-стилното време от годината, просто трябва да имате правилните дрехи в гардероба си, да познавате тенденциите и да имате знанията да съчетаете всичко това. Ето защо днес сме подбрали най-новите тенденции този сезон и ще ви дадем насоки как да ги съчетаете.

Мъж с риза

РИЗИ

Лятното ви облекло не трябва да бъде просто тениска и къси панталони – определено можете да ги смесвате по всякакви начини. Може да разчупите шаблона за това какво означава за лятно облекло, като заложите на стилна риза. Това лято са особено актуални ризите с т.нар. кубинска яка. Със своята широка яка и често свободна кройка, ризата носи свободата и удобството, от което се нуждае всеки мъж това лято. А ако заложите на лен, то със сигурност си гарантирате не само неповторим стил, но и прохлада. Още един плюс – този плат няма нужда от гладене. Може да експериментирате и с цветовете. Може да заложите на драматични геометрични фигури, на привличащите окото екзотични щампи или на флорални шарки.

Мъж на плажа

КЪСИ ПАНТАЛОНИ

Късите панталони са може би едно от най-важните неща в списъка за летни покупки на всеки мъж. Има много видове, от чино до деним, но най-ефективният начин да го зачеркнете, е да изберете нещо по-гъвкаво. Мъжки бански шорти са идеални както за плажа или плувния басейн, така и до разходка до бара, без да е необходимо да сменяте тоалета. Те са практични и затова покриват повечето базисни тоалети за лятото. Този сезон има голямо разнообразие от модели и шарки. Може да заложите на едноцветни, но ярки панталонки. Ако пък искате да се откроите от масата, то заложете на модел с екзотични флорални мотиви. Мъжките шорти за плуване са изключителен избор. Най-важното за тях е да са стилни и от качествена материя. Смело може да ги съчетаете с тениска, джапанки и шапка.

Сандали

САНДАЛИ И ДЖАПАНКИ

Чифт удобни чехли и сандали са нещо, без което никой мъжки гардероб не може да мине през летните месеци. Може да откриете на https://answear.bg/k/toy/obuvki/chehli-i-sandali.

Сандалите са по-стилни от чехлите, като освен, че са подходящи за плажа и басейна, но едновременно с това дават свобода и прохлада за краката, от която се нуждае всеки мъж през лятото. И да не забравяме – тези обувки са изключително удобни. Обуете ли ги, няма да разберете, че сте били с тях цял ден. Този сезон има богато разнообразие от модели и господата с лекота могат да избират. Може да заложите на качествени модели на известни марки, изработени от кожа, велур и текстил. Те са страхотно допълнение към тоалет от къси панталони и риза с къс ръкав, но също така стоят добре и със свободни къси панталони и тениска.

Задължителен елемент за мъжкия летен гардероб са и чехлите за басейн. С тях ще се чувствате комфортно не само на плажа, но и с известен похват може да постигнете една стилна визия. Цветовите решения това лято са всевъзможни. Ако обаче не сте сред смелите господа, които биха заложили на ярки цветове и екстравагантни модели, просто заложете на класическите цветове като бяло, черно, синьо, зелено и сиво.

Момичета на плажа

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ДАМИТЕ

Банските са задължителен атрибут за гардероба на всяка дама. И за разлика от господата, тук наблюдаваме огромно разнообразие от модели – цял бански или половинки. Нещото, на което смятаме, че всяка дама трябва да обърне внимание, е моделът да е подходящ за нейната фигура. Добре е да заложите и на качествени материи, тъй като те ви гарантират дълголетие на вашите бански костюми. Този сезон се наблюдава да властват едноцветните модели в ярки нюанси, както и такива с геометрични фигури. И тук, както и при мъжете се наблюдават флоралните мотиви. Смело може да съчетаете с рокля, къси панталонки или дълга риза, с които може без проблем да се отправите към близкия бар за един студен освежаващ коктейл.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA