Топ аксесоар на пролет 2019: как да носим лента за коса

Пищна с панделка като на Клаудия Кардинале или обикновена ластична като на Никол Кидман и Алисия Силвърстоун?

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 19 април 2019

Ева Мари Сейнт и Клаудия Кардинале през 60-те

Prada пролет-лято 2019

Алисия Силвърстоун във филма 'Глупаво'

Принцеса Даяна в Ню Йорк, 1997 г.

Никол Кидма в Сидни, 1996 г.

Катрин Деньов, 1962 г.

Ейми Уайнхаус , Мюнхен 2007 г.

Одри Хепбърн с домашното си еленче, 1958 г.

Не е тайна, че широките ленти за коса са най-модерния аксесоар тази пролет. Ярките сатенени, които Prada показа на шоуто си за пролет-лято 2019, вече се превърнаха в най-желания трофей на почитателките на стрийтстайла. По-строгите им кадифени „сестри” се срещат при Alessandra Rich, тези с двойна лента - при Christian Dior, а най-елегантните, украсени с пера и стъклени мъниста са на Simone Rocha.

Лентите за коса наистина имат защо да бъдат обичани: те са идеални за парти, защото превръщат всеки костюм в празничен, а за всекидневния живот, когато нямаме много време за стайлинг - всяка прическа с този аксесоар изглежда прилежно оформена. И това не са всичките им предимства: лентите помагат да се добави обем на косата и дори визуално ни правят малко по-високи - важен нюанс за жените, които се притесняват от ръста си. Ако все още не сте добавили този прекрасен аксесоар към гардероба си, ви предлагаме да разгледате как той е бил носен през годините.

Източник на вдъхновение за всички почитателки на модата, които искат да пробват нова тенденция, ще бъдат снимките на актриси от 60-те години: Бриджит Бардо, Клаудия Кардинале и Катрин Деньов са носили широки ленти за коса и понякога са ги връзвали на голяма панделка.

За тези, които не харесват пищните панделки, има по-минималистичен вариант - плътни широки ленти, като тези на американските ученички от 90-те години. Скромни и еластични, те не стягат главата и не са прекалено натруфени. Такъв е примерът с Алисия Силвърстоун и нейните приятелки в култовия филм от 1995 г. „Глупаво”. Героините носеха ленти за коса и в училище, и в кафенетата след часовете.

През 90-те години на миналия век широки черни ленти за коса бяха носени от принцеса Даяна и Никол Кидман, а Ейми Уайнхаус превърна аксесоара с голяма панделка почти в основен елемент на нейния стил.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA