Prada и Miu Miu се отказаха от кожите

Марките на Prada Group се присъединиха към списъка на луксозните брандове, отказвайки се от използването на кожи. В официално прессъобщение на компанията се посочва, че новата политика е от значение за колекцията пролет-лято 2020, а вече произведените палта и аксесоари с кожа ще се продават, докато са налични на склад. Решението в историята на марката да се отвори нова fur free страница беше взето и благодарение на сътрудничеството с Fur Free Alliance, който обедини повече от 50 различни организации за хуманно отношение към животните от над 40 страни по света.

Преди това Gucci, Coach, Burberry, Diane von Furstenberg и Michael Kors също се отказаха от използването на кожи в колекциите си.

В края на 2018 г. Chanel пък отказва да използва екзотични кожи за създаване на чанти и аксесоари за марката. „Производството на изделия от екзотични типове кожи в бъдещите колекции е спряно”, каза тогава президентът на модното подразделение на Chanel Бруно Павловски. В този списък влизат кожите от крокодил, змия, скат и козина от други животни. „Те ще бъдат заменени от ново поколение висококачествени материали”, отбеляза Павловски.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA