Аdidas пусна спортни обувки в чест на 50-годишнината от фестивала Уудсток

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 20 август 2019

Аdidas

Аdidas

Аdidas

Аdidas

Аdidas

Изминаха 50 години от първия фестивал в Уудсток през 1969 г., когато хора от цял свят се събраха, за да отпразнуват мира, любовта и музиката. В памет на легендарното събитие, немската марка за спортно облекло Adidas Consortium си партнира с Nice Kicks, за да пусне нови страхотни спортни обувки с десен тай-дай (Tie-Dye).

Понятието Tie-Dye първоначално е технология за боядисване на платове, която се състои от няколко метода с различна сложност. Историята на приинта е много древна и все още не се знае къде точно е измислена и приложена за първи път. Tie-Dye се използва широко в Япония, Индия, Мексико, Китай и Африка. Триумфалното шествие в Европа започва от Америка, когато през 60-70-те години този десен е популяризиран от представителите на хипи субкултурата, наричайки го термин, взет от японския език - „сибори". Този ориенталски принт помага на хипитата да се откроят от тълпата, без много усилия и без да харчат много пари.

Adidas UltraBOOST беше пуснат за първи път през 2015 г., но класическият стил сега се сдоби с нов цветен облик. Новите спортни обувки не само изглеждат готино, но и са идеални за изразяване на вашия свободолюбив стил.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA