Есента на бъдещето с новата колекция на H&M

Силвия Канин
Силвия Канин 21 август 2019

H&M Fall 2019 Conscious Collection

H&M Fall 2019 Conscious Collection

H&M Fall 2019 Conscious Collection

H&M Fall 2019 Conscious Collection

H&M Fall 2019 Conscious Collection

H&M Fall 2019 Conscious Collection

H&M Fall 2019 Conscious Collection

Може би едно от най-неусетните, смислени и някак неосъзнати докосвания в живота ни са тези до природата. Както физически, така и духовни, те ни разкриват една истина и тя е универсална. Природата е всичко, което имаме. От уроците на живота знаем, че ако приемаме нещо за даденост, болката, която можем да изпитаме, когато го загубим, е огромна. Банално, но факт. Всички ние сме отговорни за всяко малко случване в природата. 
Все повече големи компании също осъзнават отговорността си към заобикалящия ни свят и една от тях е любимият ни моден бранд H&M, който от години предлага на потребителите си устойчива колекция, която освен смислена е и красива. Тази година обаче шведският лейбъл прави една огромна стъпка и тя есенната Conscious колекция на H&M.

Защо да изберем есенната Conscious колекция на H&M?
Отговорът е прост… защото устойчивата мода трябва да завладее гардероба ни възможно най-скоро и H&M превръщат тази цел в постижима. Ако досега модели от рециклирани материали, които са създадени с грижа за околната среда, са били достъпни само за по-платежоспособните почитатели на модата, то с есенната колекция това се променя. Ценовият клас и масовото разпространение на тренди моделите в нея я правят едно голямо и важно парче от пъзела „направи нещо добро за природата". Своя пъзел H&M ще сглобяват до 2030-а, годината, до която брандът е поставил за своя цел да използва изцяло устойчиви материали в цялото си производство.
Какви са моделите в есенната Conscious колекция на H&M?
Рокли, които да подчертаят достойнствата на фигурата, удобни и елегантни сака и панталони, клинове и слим джинси, oversize худита и аксесоари, които дават възможност за индивидуален прочит – това са елементите на есенната устойчива колекция. Тя е оцветена в  натурални тонове, черно, оранжево и червено, за да е в абсолютен синхрон с един от най-динамичните и романтични сезони. 
Рокля от рециклирани бутилки? Да!
Рециклираният полиестер е материята, която попада под светлините на прожекторите в есенната Conscious колекция. Креативният екип на шведския бранд залага на нея за създаването на роклите, ризите, плетивата и връхните модели. Рециклираният полиестер е създаден от използвани PET бутилки с мисъл за природата, но и за гардероба ни, защото е изключително лесен за поддръжка. Друга основна материя в устойчивата линия е органичният памук. 

Есенната устойчива колекция излиза на пазара септември и ще бъде налична онлайн на hm.com и в магазините на бранда.

А ние като почитатели на модата и изключителни фенове на смислените проекти на H&M ще продължим да ви „запознаваме" с есенната Conscious колекция на H&M чрез още няколко материала. В тях главни действащи лица са четири прекрасни жени, които са прегърнали идеята за устойчивостта първо чрез умовете си, а сега и посредством модните предложения в Conscious колекцията. Очаквайте идеи как да съчетаете моделите от устойчивата есенна колекция от Михаела Филева, Ралица Паскалева, Ася Енева и Алис Симеонова.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA