В едър план: ароматът Nina Rouge

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 03 октомври 2019

Повече от тринадесет години емблематичният аромат Nina потапя жените в един вид уханна приказка. „Това е като прекрасен сън, изпълнен с чревоугодие" - така философски французите говорят за него. Но Nina Ricci Parfum не почива на лаврите си и се движи напред, принуждавайки критиците да говорят за него с интерес и възхищение всяка година - както се случва с колекциите на марките след всяка Седмица на модата в Париж.

Nina Rouge

Повод за дискусии този път е новият парфюм Nina Rouge, създаден от талантливия Оливие Кресп. Амбициозна идея: да създаде аромат, който не само ще украси тоалетката и ще бъде използван „по празници", но ще придаде ефимерен облик на изкушението. Този забранен плод е твърде сладък, за да устоим на изкушението да нанасяме няколко капки от него отново и отново...

За флакона

В началото на петдесетте години на миналия век, парфюмната композиция Fille d'Eve („Дъщерята на Ева") е пусната от Nina Ricci House, опаковката за която е разработена от известния дизайнер Марк Лалик. Кристална бутилка във формата на забранения плод? Небивала дързост и сензация за онова време. По-късно „дъщерята" губи легендарната си форма... Но след половин век тя намира много по-находчиви и успешни последователи, които отново успяват да влязат в светлината на прожекторите.

В линията Nina Ricci никога досега не е имало такъв смел „новодошъл", който с един цвят (яркочервен) и покритие (гланцов лак) толкова смело да заяви своето присъствие на рафтовете в магазините или на тоалетката у дома. Такава е природата на страстта и дързостта. Между другото, именно този флакон е колосално вдъхновение - целият свят на Rouge е създаден въз основа на него.

Nina Rouge

За нотките

Да преминем към „пълнежа" на Nina Rouge. Не позволявайте „нахапаният" флакон - ябълка на Nina Rouge да ви заблуди – в него липсват „уютните" нотки. Ако решите да пробвате това парфюмно изкушение, то ще намерите в него нотки на малини и цитрусови плодове. Отлична парфюмна алегория на любопитството и флирта, която ви привлича невинно и сладостно.

Следва „сърцето" на парфюма - гардения и джинджифилов цвят, които са основния чувствен звук на аромата, достъпен само за тези, които искат да го опознаят по-добре. Усещането е сякаш се докосвате до меко кадифе.

И накрая, послевкусът е сладък във всеки смисъл - хрупкав ванилов карамел, който ще звучи дълго време във въздуха, дори след като очарователната му собственичка е отминала. Възможно ли е да устоите на такова изкушение? И дали е необходимо?

Nina Rouge

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA