Новата приказна реалност на Dior

"Ако искате да изградите своята идентичност, не се оглеждайте постоянно", споделя Мария Грация Киури при представянето на новата си колекция.

Изминалата година се оказа чудесен повод да преосмислим суетата и всичко, което животът ни носи по принцип.

"Можете ли да си представите как се снимам в огледалото? Това не е нещо, което ми идва наум", споделя Мария Грация Киури при представянето на новите есенно-зимни модели на Dior в Огледалната зала на двореца Версай. "Предпочитам нещо по-просто и реално".

Озаглавена "Обезпокоителна красота", предстоящата колекция на модната къща насочва вниманието към собственото ни величие, което вероятно няма как да видим в огледалото. "Ако искате да изградите своята идентичност, не се оглеждайте постоянно. Няма как да се концентрирате, ако непрекъснато мислите за отражението си."

Вдъхновението на Киури този път идва от интерпретацията на немалко класически приказки като "Красавицата и звяра", "Пепеляшка" и "Червената шапчица", обуславящи класическия и вечен гардероб в иначе неприказния ни свят.

Креативният директор на бранда решава да покаже света след пандемията, който очевидно ще бъде изпълнен с копнеж за разкош, драматични модели, тъмни нюанси и строго структурирани силуети, подчертаващи тялото, без да изглеждат някак "твърде много".

"Хората не искат просто функционалност и безвремие. Те също искат желание. Това е начин да научим младите хора какво се случва в света. Начин да ги подготвим за бъдещето", споделя още тя. И още как, бихме допълнили ние.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA