Vivienne Westwood и онази нейна ready-to-wear еклектика

Новата есенно-зимна колекция на дизайнерката е точно това, което може да очаквате. И съвсееем малко повече.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 февруари 2022

Дори да не разполагате с особено задълбочени познания в областта на модната индустрия, знаете, че Vivienne Westwood може да се приеме за синоним на една особена екстравагантност.

За есенно-зимния сезон на 2022 г. иконичната дизайнерка се вдъхновява от самата себе си. Уестууд отваря архивите на марката и с помощта на своя екип пречупва през призмата на актуалността някои от тъканите, материалите и акцентите, неведнъж доказали се като "безупречно устойчиви".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ГОРЕЩИ МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ НА 2022

Повратен момент при подготовката на колекцията е споменът за шоуто Wild Beauty от първата година след Милениума, което включва тиргови аксесоари и тигрови елементи върху кадифените рокли, панталоните, унисекс ризите и асиметричните модели. Само че тук ги виждаме по двуредните сатенени смокинги, ниските поли, ризите с широки рамене и неконвенционално изрязаните силуети.

Най-впечатляващо е очевидното напомняне, че дори да искате еклектика в живота си, хубаво е концепцията на дрехите да не се отдалечава от ready-to-wear. Мисля, че корсетите и бодитата с надпис "fuck" са достатъчно релевантен пример.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA