Индивидуалност, промяна, диалог, просто Ermenegildo Zegna

Готов съм да нося всеки модел от тази колекция, в която обемите и формите позволяват нов диалог между облеклото, тялото и жестовете.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 април 2022

Пресъздаването на колекции е актуален, но същевременно непрекъснат процес за Ermenegildo Zegna.

Концепцията за рестарт, от която всички се чувстват изкушени в даден момент, оживява под формата на еволюционен, флуиден код, навлизащ в в търсене на новото, но запазващ изисканото облекло, с което сме свикнали да асоциираме марката. Иначе казано, нови форми, ново производство, нови нужди, същото качество и отношение към детайлите.

zegna

Изследвайки възможностите както на майсторското шиене, така и на иновативното изработване на тъкани, креативният директор Алесандро Сартори съставя колекция пролет/лято 2022 като палитра от възможности, която клиентът да хване в ръце и да адаптира спрямо личните си виждания не само за стила, но и за света.

"Целта ми в Zegna е да създам хармония между същността на шивашкото майсторство, което е причината за съществуването ни, и ритъма на съвременния свят. Това, което направих, е пренасочване на луксозната изработка, следвайки поток, който "освобождава" мъжа, като същевременно запазва отличителността, предлагайки лесни за носене облекла. Непринудеността е ключът", споделя самият той.

zegna

Моделите, както повелява сезона, са белязани от абсолютно усещане за лекота. Флуидните и удобни силуети се въртят около формите на кимоно без яка, утилитарни палта, жилетки, връхни ризи и ново поколение трикотаж. Леки, плътни тъкани и фини като хартия кожи показват яснотата и прецизността на дизайна без никакви подплънки или конструкции, а твърдостта на линията среща свободата на движение.

Boxy блейзърите са скроени с подплънки, в прана коприна или в много леки синтетични материи. Дългите парки се предлагат в боядисана вълна, коприна, коноп и лен. Вълната с лек блясък придава металическо усещане на летните палта. Екстремното матиране улавя светлината в прагматични ансамбли с живо усещане. Геометричните шарки са или увеличени и разредени, или пресъздадени чрез пачуърк в бледи композиции, включително необработения италиански вълнен бленд Bielmonte.

Дебелите памучни пуловери и тези с лека подплата допълнително подчертават практичността на колекцията, която стъпва в удобни кожени чехли и се носи в работни tote чанти и сгъваеми раници. Цветовата палитра ли? Обединява бледи нотки на калцит, амонит, свежа дървесна кора, минерално зелено, матово черно, градско синьо, аметист и кобалт.

zegna

Всичко това, представено под формата на филм, който играе енергизиращо съпоставяне на свобода и сдържаност. Камерата се движи плавно в зелен лабиринт, за да се отвори в проблясъци на бетонната джунгла, тесните пространства с огромни хоризонти, въплъщавайки новите виждания, в която противоположните светове се сливат, за да прогресират.

Това е колекция пролет/лято 2022. Индивидуална възможност за съвременния свят. И за съвременните мъже. Нека си го признаем, харесваме чувството на ексклузивност.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA