Think of Spring: Най-горещите трендове в момента

Показваме ви 5 от тях, които смятаме да изпробваме още в рамките на този уикенд.

22 май 2022

Текст: Наско Фотев

Доста често си говорим за последните тенденции и като цяло за случващото се в модната индустрия. Ще го направим и сега, обръщайки специално внимание на пет тренда, в които можем да кажем, че сме влюбени.

ПРОСТО GINGHAM

От одеялото за пикник до гардероба. Карето гингам винаги е носело със себе си особено настроение. Някои го обичат, други го мразят. Факт е, че тази пролет закачливият принт е ALL IN.

Горещото (буквално и преносно) пролетно ревю на Jacquemus ни доказа, че гингамът "ще се разхожда" из улиците на модните столици идните месеци. SZA и Бретман Рок също не изневериха на тренда, а Carolina Herrera добави своя неотразим блясък. С духа на Прованс и фееричната cottagecore естетика...

ГУМЕНИ БОТУШИ

Въпреки че е значително горещо, дъждът все пак ще намира място в прогнозата за времето. Решението за мрачните дни, в които трябват повече цвят и смелост? Гумените ботуши!

Скандинавското време ни даде шанс да видим невероятно количество висша мода, съчетана с обемни гумени ботуши. Седмицата на модата в Копенхаген, дъжд, цвят… Не можем да лъжем. We love it!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СУПЕРМОДЕЛИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОЗНАВАТЕ И ДРЕХИТЕ, КОИТО ЩЕ ИСКАТЕ ДА НОСИТЕ

РАЙЕ И ПАК РАЙЕ

Райето е онази вечна класика, която всеки иска за себе си. Стереотипът за парижанките, емблемата на моряците, а сега и трендът на сезона. Хоризантално или вертикално, безпосочно изстреляно в тоалета. Райе!

ФЛОРАЛНИ МОТИВИ

Помните цитата на вледеняващата Миранда Прийстли от "Дяволът носи Прада" - "Florals? For spring? Groundbreaking." Обзема ни леко чувство за вина, когато се насочим към флоралните десени през пролетта, но този сезон те не са липса на оригиналност или клише, а повече от актуални.

Ключът обаче е да мислим извън кутията. Добавяйки текстура и триизмерност на цветята, сами достигаме нови висоти в изразяването на собствения си "цвят".

ДЕНИМ, ДЕНИМ, ДЕНИМ

Ако има универсална дреха, която винаги може да разреши кризата "Нямам какво да облека", това са дънките. За работа, среща или вечеря, всеки casual (и не само) аутфит изглежда завършен с тях. Добавете собствения си почерк с интересен детайл. Сега имате освен оправдание, и причина за поредния ден с бяла тениска и яке от деним - модерно е. Питайте Джъстин Тимбърлейк и Бритни.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЕНИМ ВЪРХУ ДЕНИМ - КАК ГО НОСЯТ ЗВЕЗДИТЕ И КАК ДА ГО НОСИМ НИЕ?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA