CHANEL продължава важните разговори

Новата Métiers d'art колекция на модната къща е *много* повече от ревю с туид, флорални мотиви и бродерии.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 декември 2022

Фотография: CHANEL

Изборът на Дакар за тазгодишното Métiers d'art шоу на CHANEL съвсем не е случаен.

Столицата на Сенегал има сериозно място на международната сцена в контекста на модата, киното, танците, литературата, съвременното изкуство и музиката. Затова и ревюто този път не е просто ревю, а тридневна програма, която отдава почит на креативността и обществото. Затова и екипът на CHANEL възнамерява да продължи съвместната си работа с различни сенегалски организации и експерти, фокусиращи се върху ключови области в устойчивите и регенеративни практики.

"Отвъд шоуто на подиума, взех предвид събитието като цяло. Мислихме
за това в продължение на три години. Исках да се случи внимателно, в няколко дни, да има задълбочен диалог", споделя Виржини Виар.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРАЗНИЧНАТА КОЛЕКЦИЯ НА CHANEL НИ ВОДИ КЪМ ЛУНАТА

На котешката пътека видяхме изобилие от флорални мотиви, линии и геометрични фигури, пайети и дантели, поднасящи онази деликатна френска привлекателност. Métiers d'art предлага дълги, вталени палта, тесни панталони, обувки на платформа, oversize суитчъри, бродерии, много туид и много от духа на 70-те.

"Истински диалози, подхранвани в дългосрочен план - именно това човешко и топло измерение ме мотивира в работата. Тези прекрасни срещи, от които се раждат подобни артистични приключения", допълва креативният директор на марката.

"Бившият Palais de Justice в Дакар, където не само поднесохме ревюто, но и голяма част от съпътстваща артистична програма, е едно от най-красивите места, на които сме представяли колекцията. Беше очевиден избор и източник на вдъхновение", казва още Виар, улавяйки мимолетния прилив на красота и мечти. Отново.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA