Решителна, дръзка и съвършена, такава ще е есента с H&M Studio A/W 23

Ключовите модели в колекцията обещават безпроблемен преход между ситуации и сезони.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 септември 2023

Фотография: H&M

Има колекции, склонни да те развълнуват. Има колекции, към които по-скоро няма да обърнеш поглед. Има ги и онези колекции, които искаш да облечеш и носиш навсякъде. Обзалагаме се, че H&M Studio A/W 23 щe е от последните.

В пълен контраст с тазгодишната пролетно-лятна Studio перспектива, този път пред фокуса на обектива застават решителни, дръзки и съвършени модели в класически цветове и кройки.

H&M Studio A/W 23

Вдъхновена от черното, неподвластно на времето, колекцията канализира ярката изтънченост на героиня от филм ноар със секси костюми, структурирани връхни дрехи и безпогрешно полирани аксесоари.

Творческият съветник на H&M - Ан-Софи Йохансон ги описва като прагматични, но поетични, подчертавайки, че шансът да не се влюбим в изразените силуети и декорирания деним е почти несъществуващ. А най-вълнуващото е, че ако не игнорираме класиката, те ще се носят отново и отново, и отново.

"Този сезон дизайнерският екип беше вдъхновен от героини от филми на ужасите, чийто стил винаги остава изтънчен, без значение колко призрачни са обстоятелствата. Искахме да го символизираме с модели, които придават елегантност, но са достатъчно практични, за да преминават без усилие между ситуации и сезони", споделя Линда Уикъл, концептуален дизайнер на H&M Studio.

H&M Studio A/W 23

H&M Studio A/W 23

Преди всичко останало, ключовите предложения в H&M Studio A/W 23 са създадени, за да приковат вниманието. Черното палто с изразена кройка обещава женственост, същото се отнася за бялата риза с голяма панделка. Дънките с ниска талия и камъни пък са особено отличителни, ако се носят с matching якето.

Аксесоарите не остават по-назад. Високите елегантни ботуши се завръщат. Завръща се и архивната подплатена чанта, която миналата година видяхме в розово, а сега - в мека черна кожа за началото на есента.

H&M Studio A/W 23

По-голямата част от моделите са изработени от устойчиви материали като рециклиран полиестер и Tencel, а ние не можем да отречем, че обожаваме мрачната и провокираща интерпретации гледна точка. И нямаме търпение да видите специалната светлина, в която успяхме да я уловим. Много, много скоро.

Очаквайте H&M Studio A/W 23 на 28 септември, ексклузивно на hm.com.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA