Мокасини и лоуфъри - хитът тази есен

Даваме ви идеи как да съчетаете най-актуалните за сезона обувки.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 октомври 2023

Фотография: Profimedia; Pexels.com

Мокасините и лоуфърите са лидери този сезон, що се отнася до последните хитови тенденции при обувките. Те са предпочитани заради своята мултифункционалност, удобство, лекота и това, че са перфектни във всяка ситуация. А практичността е всичко, от което се нуждаем в забързаното ни ежедневие, нали?

Освен че са изключително елегантни и удобни, този тип обувки ни гарантират, че винаги ще бъдем добре изглеждащи. Защото са перфектното допълнение както към един изискан костюм за офиса, така и към спортното ни облекло в съботната ни разходка. Освен това мокасините и лоуфърите са ключов елемент от визията ни, който перфектно преминава от сезон в сезон. Можем да ги носим както през топлото лято, така и през хладните пролет и есен. 

мокасини и лоуфъри

Практичност и стил

Мокасините са синоним на функционалната мода. Те имат индиански произход и се появяват през 18 век, когато е била особено почитана за меко ходене. Скоро след това заема почетно място в мъжкия гардероб, а в началото на 20-ти век навлиза и в допълнение към дамските тоалети, когато мъжките препратки нахлуват в женствената визия, вкарвайки много стил и практичност. Днес дамските мокасини имат ярко присъствие в ежедневието на много дами, включително и на знаменитости като Кейт Ъптън, Селма Блеър, Катрин Шварценегер и още много. Но дори големи мъже като Силвестър Сталоун и Александър Скарсгард предпочитат удобството на този тип обувка.

мокасини и лоуфъри

Любими на IT момичетата

Лоуфърите са другата предпочитана обувка този сезон. Всяко уважаващо себе си it-момиче има поне един чифт в гардероба си и смело експериментира с визията си. Затова и не е изненадващо, че Кендал Дженър, Тейлъф Суифт, Мадисън Биър залагат на тях в ежедневието си. А те определено ги съчетават по най-добрия начин. Докато Кендал ги предпочита с голям блейзър и бейзболна шапка, то Хейли Бийбър и Тейлър Суифт ги носят с къси панталонки. Но за всяка визия има определен модел лоуфър, на който да заложим. Затова и се доверяваме на CCC, заради богатият асортимент, който предлагат. Можем да се снабдим с любимия си чифт или в магазина, или да се възползваме от удобството на онлайн пазаруването.

мокасини и лоуфъри

Как да ги съчетаем?

Много дами, следващи последните модни тенденции и бързат да актуализират есенната си визия, може би се чудят как точно да съчетаят мокасините и лоуфърите с тоалетите в гардероба. Отговорът е лесен. С всичко! Има безброй вариации, които позволяват да се наслаждавате на удобството и едновременно да бъдете стилни.

- с дънки

Този тип обувки са особено гъвкави, когато става въпрос за дънки, тъй като могат да се носят както с модел с прави широки крачоли, така и с тесен модел. За по-небрежен външен вид съчетайте мокасини с дънки с прави крачоли и тениска. Добавете блейзър за нотка изтънченост. Ако искате да постигнете по-елегантен вид, изберете тесни дънки и блуза или риза с копчета. Добавете ефектно колие или страхотна дизайнерска чанта и сте готови!

- с рокля

Ако пък искате да бъдете една идея по-шик, заложете на рокля с любимия си чифт мокасини или лоуфъри. Най-добрият вариант тук е да изберете чифт с остър връх. Това ще ви помогне да удължите краката и да изглеждате по-високи. Ако носите рокля с щампи, изберете едноцветен чифт мокасини. А ако роклята ви е едноцветна, можете да експериментирате с различни модели и текстури. Просто се уверете, че цветовете се допълват. Не забравяйте аксесоарите. Една страхотна чанта или ефектно колие може наистина да направят външния ви вид елегантен.

мокасини и лоуфъри

- миди пола

Няма как да пропуснем плисираната миди пола. Изберете такава без допълнителен обем, за да изглеждате елегантна. Един черен чифт лоуфъри и бели чорапи са страхотното допълнение. Не забравяйте да прибавите цвят. Той може да бъде в горната част на тоалета, ако полата е черна. Ако изберете черно-бяла визия, може да експериментирате с аксесоарите. 

- с елегантен панталон

Ако търсите по-изчистен и елегантен вид, то класическият черен панталон е за вас. Съчетайте вашите мокасини или лоуфъри с риза или пуловер с копчета. След това направете облеклото си една крачка напред, като добавите някои завършващи щрихи, като шал или ефектни обеци.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA