Телефоните предизвикват главоболие и схващане?

Усещате напрежение в горната част на гърба и раменете, успоредно с главоболие или умора? Най-вероятно е заради телефона ви.

Има моменти, в които непрекъснато гледаме към любимите си технологични устройства. Причините са различни, важното е, че извиването на врата на 45 градуса за дълги периоди от време, всъщност ни прави податливи на появата на ранни бръчки. Поглеждайки надолу непрекъснато, за да отговорим на последното ни получено съобщение, ние вървим срещу начина, по който гръбнакът ни е проектиран да носи теглото на тялото. Гръбначният ни стълб трябва да бъде адаптивен и да се развива в естествената си кривина – нещо, което не се случва, когато сме свели поглед над телефона си.

Когато вратът ни се схване, това оказва пряко влияние не само върху мускулно-скелетната ни структура, но и върху сърдечно-съдовата и храносмилателната система. Именно затова трябва да обърнем внимание на начина, по който използваме устройствата си, както и на времето, прекарано с тях. Специалистите съветват да държим телефона на нивото на очите си в изправено състояние, а когато усетим, че се схващаме по една или друга причина, да се разтягаме за поне 1-2 минути. Още повече, ако работата ни изисква седене пред компютър повече от 5 часа дневно.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA