Няколко причини да заложите на козметика с алое вера

Знаем, че магическото зелено растение има милион полезни свойства. Наясно ли сме обаче точно какви?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 април 2022

Вярно е, сравнително често чуваме как просто ТРЯБВА да заложим на дадени продукти, за да изглеждаме страхотно. Само че когато става дума за козметика с алое вера, твърдението никога не е лъжа.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОПЛОТО ВРЕМЕ VS. ГРИМА: ВСИЧКО, КОЕТО Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕТЕ

алое вера

На първо място, успокоява и хидратира.

Неслучайно ще видите алое вера в състава на много "успокояващи” и "хидратиращи” кремове за лице и тяло. Просто защото специфичните съединения в растението го правят перфектния избор за целта.

Редица специалисти дори стигат до извода, че алое вера може да успокои чувствителните зърна при жените, които често са резултат от продължително кърмене. Същото важи за реакции, предизвикани от температурно влияние или някаква инфекция. Както и за състоянието на кожата ви след бръснене.

Цветна вода

Премахва пъпки, премахва и грим.

Beauty експерти са категорични, че растението би могло да помогне за лечението на акне. Разбира се, на по-повърхностно такова, но ако имате досадни пъпки и искате да се сбогувате с тях ASAP, приложете продукт с алое вера. Влажната и кремообразна консистенция е перфектна и за премахването на грим късно вечер. Молим от сърце, никога не си лягайте с макиаж.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-ГОРЕЩИТЕ ИНОВАЦИИ В СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА ТОВА ЛЯТО

84

Премахва тъмните кръгове под очите.

Със способността си да намалява възпалението и имайки предвид мощните му антиоксидантни свойства, алое вера може да бъде чудесен начин и за премахване на подуването и тъмните кръгове под очите. Нанесете нежно малко количество от продукт под очите, за да подобрите циркулацията на кръвта и да намалите подуването. Получавате още по-добър резултат, ако го оставите в хладилника за известно време преди самото нанасяне.

Облекчава ухапванията от насекоми.

Част от дерматолозите категорично определят зеленото растение като чудесна съставка, която облекчава всякакви ухапвания, заедно с хидрокортизона. Той спира сърбежа, а зеленото растение успокоява възпалената зона по най-добрия възможен начин. Доста бързо, при това.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA