Зендея, красивата коса, перфектният грим и завидната увереност

Любимката ни, която не спира да завладява Холивуд с всеки изминал ден, споделя своите експертни тайни за красота.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 ноември 2020

Често може да ни уловите да въздишаме по Зендея и нейното безпогрешно усещане към модата и красотата. Няма нужда да ви убеждаваме, защото сте виждали нейни снимки и знаете, че прилича на богиня, слязла от небето, за да направи земята по-добро и креативно място с филмите, музиката и благотворителната си дейност. Получава ѝ се, защото обожава да работи и именно тогава се чувства най-силна и уверена.

Екипът на британския Vogue пък се опитва да разбере благодарение на какво (в козметично отношение) тя успява да изглежда ТАКА. "Никога не пропускам хидратиращите продукти - чувствам, че лицето ми просто ще се напука наполовина. Не спя с грим. Това е основно правило, но като цяло наистина се наслаждавам на процеса около грижата за кожата. Може да се каже, че е една от многото ми мании", разкрива тя пред модната Библия.

Зендея признава, че винаги се наслаждава на красивите ритуали и обича да експериментира с нови продукти, тъй като смята, че кожата не трябва да свиква прекалено дълго време с едно и също нещо върху нея. "Продуктите ми винаги изглеждат по-ефективни, след като съм ги оставила за малко и съм се върнала към тях." 

Задължителните продукти в арсенала ѝ са коректор, който нанася върху проблемните области, както и молив за вежди. "Обичам веждите си. По някакъв начин те променят цялото лице. Оставих моите да растат и с различни продукти мога да променя формата и прозрачността им. Интересно е", казва още звездата от хита на HBO "Еуфория"

Най-големият ѝ риск по отношение на красотата? "Всеки път, когато стъпвам на червен килим. Винаги правим нещо рисковано", което всъщност е и голямата тайна на нейния успех и здраво присъствие в почти всички класации за най-добре облечени знаменитости. "За събития с моя стилист Лау обичаме да създаваме персонажи и гримът ми зависи от този характер." 

В ежедневието си тя предпочита класически неутрални тонове, а когато иска да направи нещо различно, залага на яркожълто или златисто, докато устните са в "правилния нюанс червено". "Правя почти всичките си грим визии за събития сега. Терапевтично е, особено когато съм стресирана. Имаш време да бъдеш само със себе си, струва ми се релаксиращо."

Ако става дума за косата обаче, тя предпочита да я носи естествена. "Спрях да прилагам топлина върху косата си, нося я естествена и просто се уча как да се грижа за къдриците си." 

След като стана и глобален посланик на аромата Lancôme Idôle, Зен не крие, че той е неразделна стъпка от съвършения макиаж. "Пръскането на парфюм е последната стъпка. Ако сте като мен и придавате спомени на ароматите, правилният такъв може да донесе много радост."

"Най-важното е да живеем с чувство за благодарност. Винаги се опитвам да изброя нещата, за които съм благодарен, и отделям малко време, за да ги оценя. Това действие помага да поставим всичко в перспектива." 

Имате нужда от друго доказателство, че Зендея е здраво стъпила на земята и като всички нас? Събужда се с кучето си и първото нещо, което прави, е да вземе телефона си в ръце. "Навик, който бих искала да прекъсна." И ние, Зен, и ние.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA