Експертна грижа за устните в студените дни

Усмивката е третото най-хубаво нещо, което можем да направим с устните си. След целувките, веднага идва грижата за тях.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 ноември 2020

Дори най-страхотното червило на света не може да изглежда невероятно, ако устните ви са сухи и напукани. Най-малкото, ако не се справите с тях навреме, шансът им да се инфектират не е никак малък, а с оглед на студеното време навън, е почти максимален. 

GRAZIA идва на помощ с няколко експертни и бързи съвета за красиви устни по всяко време. После ще ни благодарите!

78

Дехидратирането е първият и основен проблем. Придържайте се към редовната консумация на вода и в никакъв случай не забравяйте слънцезащитата. Омръзна ни да го повтаряме, но ще го направим още веднъж.

Също така, избягвайте да облизвате устните си постоянно, за да ги намокрите, тъй като този процес само ще ги направи по-сухи. Ензимите в слюнката са предназначени да усвояват храната и съответно ще раздразнят допълнително кожата на устните ви. 

В никакъв случай не купувайте балсами, които съдържат камфор, евкалипт и ментол. Тези съставки намаляват нивото на хидратация, а това само би влошило проблема. Заложете на такива с вазелин, етерични масла и глицерин.

Още нещо, което трябва да запомните: прилагайте продуктите си за устни точно преди лягане. Така устните ви ще имат достатъчно време да се възстановят, без да се сблъскват с други течности или храна.

57

Добре е в менюто ви да има и витамин А, тъй като именно той подхранва здравите устни. Включете в режима си моркови, млечни продукти и кайсии!

Продуктите, които да добавите в домашния си СПА салон за красиви устни - алое вера, мед и мляко. В случай че устните ви са напукани до такава степен, че изпитвате болка, нанесете смес от мед и глицерин върху устните си за една вечер и ще се събудите с невероятно меки такива на следващата сутрин.

Друг трик: потопете няколко листенца от роза в мляко за няколко часа. След това прилагайте млякото върху устните си два до три пъти на ден. Сами ще забележите резултата! Сега е моментът да ни благодарите.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA