Домашната СПА стая е реалност

Освен че ухаят прекрасно, етеричните дифузери са и полезни за здравето.

Дифузерите с етерични масла отдавна се използват в ароматерапията, тъй като помагат за освежаването на въздуха и влияят успокояващо на настроението и емоциите ни.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВАШЕТО ПЕРФЕКТНО (РАЗБИРАЙТЕ: НЕПЕРФЕКТНО) ТЯЛО

дфгхй

Въпреки че обикновено се използват с терапевтична цел по време на СПА процедура, не пречи домът ви да ухае прекрасно, докато сами подобрявате здравето си. Те действат като овлажнители, но вместо да произвеждат само водна пара, дифузират такава, съдържаща етерични масла, разпръсквайки ги във въздуха.

Използването на подобен тип дифузер ви позволява да се насладите на всички предимства на етеричните масла, за разлика от свещите или восъка. Всъщност прилагането на топлина върху тях може да промени много от най-важните им свойства и съединения.

Поради тази причина винаги трябва да използвате дифузер, който не разчита на топлина, за да изтласка аромата. Топлинните не са толкова ефективни, колкото вентилаторните, изпарителните и ултразвуковите.

фгхй

Някои са чудесен начин да започнете сутринта си, други определено ще ви спасят, когато имате главоболие. Така че нека да разгледаме какви са ползите на тази придобивка вкъщи и кое масло кога може да бъде от помощ.

ПОДПОМАГА ДОБРИЯ СЪН

Дифузерът стимулира активността на невротрансмитерите в мозъка ви и освобождава хормоните, серотонина и допамина, което води до спокоен, необезпокояван сън.

Масла за добър сън са бергамот, сандалово дърво и лавандула.

dfghjk

ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА ДИХАТЕЛНИТЕ ПЪТИЩА

Вдишването на етерични масла може да подобри възпалението на дихателните пътища, да стимулира имунната система и да елиминира настинки и кашлица.

Масла за респираторно здраве включват лимон, пало санто, лавандула, чаено дърво и евкалипт, който е едно от най-често използваните масла.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДА СИ НАПРАВИМ РЕЛАКСИРАЩА СВЕЩ У ДОМА. ЛЕСНО Е!

dfghj

ПРЕМАХВА НЕПРИЯТНИ МИРИЗМИ

Стая или цял дом, които миришат на мухъл, застояло или цигарен дим, могат лесно да бъдат освежени чрез разпръскване на етерични масла във въздуха.

Подходящи са портокал, грейпфрут, бергамот или лимонена трева.

ПОВДИГА НАСТРОЕНИЕТО

Етеричните масла имат силата да премахнат тъгата и депресията, като приповдигнат настроението ви. Лавандула и бергамотът са чудесен пример за това.

xcvbn

НАМАЛЯВА СТРЕСА И ТРЕВОЖНОСТТА

Масла като лавандула, ливан, нероли и лайка намаляват тревожността и спомагат за спокойствието на тялото и ума. Подходящи са и за болезнен ПМС.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA