Четките за грим, които са задължителни за beauty будоара

Те са само три на брой, но дали всяка от вас ги има у дома?

Ася Иванова
Ася Иванова 31 октомври 2023

Фотография: Profimedia

Сигурни сме, че дамите, които обичат грима, разполагат с впечатляващ брой четки. Нека си го признаем обаче, колко от тях използваме в действителност? Само няколко.

Затова екипът на GRAZIA реши да ви даде насоки от какво точно се нуждаете. Е истината е такава: по-добре изберете няколко качествени четки, които ще ви влязат в употреба при всички случаи, вместо да трупате ненужно количество от тях.

четка за грим

ПОД ЪГЪЛ

Четката с тесен ъгъл спокойно може да използвате за веждите и за устни. С помощта на този тип четка може да оформите линията на устните доста по-комфортно, отколкото с четките за червило, които са с овална форма. Прецизната линия е особено атрактивна, когато нанасяте червено червило или пък такова в тъмни цветове. А може да я изпозлвате и за очната линия.

четка за грим

ЗА РУЖ

Не използвайте четка за пудра, за да нанасяте ружа. Ъгловатите четки са предназначени за контуриране, а това не бива да правите с цвят. Затова изберете малка кръгла четка.

четка за грим

ЗА СЕНКИ

Не нанасяйте сенки с апликаторите, които обикновено има в палитрите. Гъбката на апликатора може да се превърне в развъдник за бактерии, а и не може да блендирате сенките с апликатор. Затова четката за сенки е задължителна. За да избегнете именно натрупването на много ненужни четки, не е необходимо да разполагате с обикновени четки и с такива за опушен грим - използвайте само тези за опушен грим.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA