Есенните прически, които задължително да пробвате

Подготвили сме различна визия за всеки работен ден от седмицата.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 29 август 2022

Фотография: Pexels.com

Началото на всеки сезон предоставя възможност за натискане на бутона "рефреш", а един от най-забавните начини да зададете тон на деня е именно новата прическа.

Независимо от дължината, цвета или структурата на косата ви, има множество начини да промените външния си вид, дори и съвсем леко. Избрахме няколко водещи стилове, които може да опитате още от първи септември.

ИДЕАЛНО ПРАВА КОСА

Оставяйки летните конски опашки настрана, пуснатата коса постепенно ще започне да навлиза в ежедневието. Перфектно изправената коса сякаш е залепена за главата ви. Докато през лятото пуснатите кичури ни причиняват дискомфорт заради високите градуси, пуснатата коса, която се вее, докато вървите, е идеална за есента.

Причината тази прическа да е сред водещите тенденции е, че е бърза и лесна за постигане в домашни условия. За да се сдобиете с нея, трябва да изсушите косата си със сешоар, решейки я с четка. След това я изправете и я напръскайте със спрей за гладкост и блестящ завършек.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗА БРЕТОНА С ГРИЖА, ГРИЖА... И ОЩЕ ГРИЖА

КЪДРАВ БРЕТОН

Тъй като тенденциите от миналото се завръщат, прическата ала "Брилянтин" също ще бъде на мода тази есен. Къдравите бретони могат да променят външния ви вид, без да отнемат от дължината на косата, като чрез тях може лесно да добавите обем и да рамкирате лицето си.

Просто навийте косата си на маша.

КЛАСИЧЕСКИ КЪДРАВ СЕШОАР

Тази така класическа визия, позната на всички фризьори, е модерна в последните няколко години, защото осигурява целия обем и движение на косата.

За да постигнете този ефект, използвайте сешоар и кръгла четка. Със сигурност не е лесно да я направите сами, така че може да се наложи да прибегнете до фризьор. У дома може да използвате ролки, които да навиете в предните кичури по-нагоре, а задните по-ниско. Когато ги махнете от косата, напръскайте лак, за да задържите къдриците.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПОДБРАХМЕ ВСИЧКИ ЗВЕЗДНИ ТАЙНИ ЗА МЕЧТАНА КОСА

НЕБРЕЖЕН КОК

За дните, в които искате да проявите усещане за стил и небрежност, предлагаме прическа - не твърде натрапчива, елегантна, подходяща за официални събития.

Използвайте силен гел в корените, преди да срешите косата си назад в стегната опашка. Нанесете още гел по нейната дължина, след това я завъртете на кок и стегнете. Оставете малък кичур отвън, който го завийте върху ластичката, за да не се вижда. Накрая използвайте малко лак, за да фиксирате бебешките коси по лицето си.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖЕЙ ЛО ПОТВЪРДИ ЗАВРЪЩАНЕТО НА ТОЗИ ТРЕНД ОТ 90-ТЕ

РЕТРО ПЛИТКИ

Както става ясно, всичко от 90-те се завръща. Затова ситните ретро плитки, с които бяхме като деца, взимат превес през есента. Те са много лесни, а същевременно разнообразяват и освежават визията ви. Независимо дали косата ви е вдигната, спусната или някъде по средата, добавете мист за повече контрол на кичура, сплетете го и сте готови.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA