За бретона с грижа, грижа... и още грижа

Да го "бъде" или да "не го бъде" е вечният въпрос с хиляди въпросителни след себе си.

Фотография: Pexels

Бретонът е забавен и лесен начин да промениш външния си вид, без да взимаш от дължината или да се боядисваш. Затова когато имаме нужда от малко освежаване виждаме само този позитив, а не се замисляме колко грижи вървят ръка за ръка с него.

Истината е, че малко подготовка не е никак излишна. Избирайки правилната форма в зависимост от това колко време си готова да отделяш за оформянето му и как точно се случва самото оформяне ще ти спести дузина главоболия и блъскане в стената с въпроса "Защо го направих?".

бретон

ПРИЕМИ, ЧЕ ПОДДРЪЖКАТА ИЗИСКВА УСИЛИЯ

Всеки вид бретон изисква определено усилие за оформяне. Дори да решиш, че ще го изправяш, трябва да отделяш по 2 минути дневно. Тук е важно да споменем, че постоянното третиране с преса ще го изтощи доста бързо. Приеми това в името на прическата.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОЧНО ТАКА, КОСАТА СЕ УВРЕЖДА ПРЕЗ ЛЯТОТО

БЪДИ НАЯСНО КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДАШ С БРЕТОН

Най-лесният начин да разбереш как ще се промени външния ти вид е да си купиш изкуствен бретон и да го носиш известно време. Може да го направиш вкъщи, ако се притесняваш. По този начин ще придобиеш представа дали се харесваш само за ден-два или това наистина е следващата ти нова прическа.

Другият важен момент е, че много хора се дразнят от самото усещане да имат коса на челото. Аз съм от тях! Така ще си спестиш чуденките как да го прибираш с фиби и диадеми след това. Може също да свалиш апликация за телефон, която ще ти позволи, макар и онлайн, да видиш как се променя лицето ти с разнообразни бретони.

бретон

ОТИДИ ПРИ ПРОФЕСИОНАЛИСТ

Истината е, че не всеки фризьор умее тази специфична прическа, така че ако имаш такъв, на който вече си се доверила и си го изпробвала в различни ситуации - супер. Ако не, проучи внимателно пазара и разпитай приятелки.

КОЙ Е ТОЧНИЯТ ЗА ТЕБ?

Доста често дрехите или прическите във фотосесиите на известните личности, които виждаме, не изглеждат по същия начин върху нас. Запази няколко снимки, които си харесала, но задължително ги сподели и обсъди с фризьора. Нека той изкаже мнението си за това кое ще е най-подходящо за теб, според особеностите на твоя тип коса и формата на лицето ти.

sxdfgh

ВЗЕМИ ПРЕДВИД ТЕМПЕРАТУРАТА НАВЪН

При по-хладна температура формата на бретона остава непокътната. Затова, според мен, есента е идеален вариант за подобно освежаване. Влажността на въздуха също е фактор, който може да развали прическата ти веднага след излизане от салона. Та, ако ти предстои морска почивка, със сигурност остави промяната за по-късно. Ако все пак си се запътила към салона, въоръжи се с търпение.

cvbn

НЕ ГО ПОДСТРИГВАЙ САМА

Макар много приятелки да са ти казвали "Какво пък толкова?", не го прави. Винаги има вероятност да не се справиш толкова прецизно, колкото ти се иска и накрая да има непоправими щети. Във всеки салон предлагат услугата и дори без записан час може да получиш поддръжка на бретон в рамките на 10 минути. Срещу скромна сума.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПОДБРАХМЕ ВСИЧКИ ЗВЕЗДНИ ТАЙНИ ЗА МЕЧТАНА КОСА

sdfgh

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА ГРИЖАТА?

Плътен и на черта - трябва винаги да е прав като струна от корените до краищата. Това е бретонът, който трябва най-често да се подстригва, за да запазва формата си. През останалото време сешоар и малка кръгла четка от естествен косъм ще ти свършат работа.

А-образният бретон в последните години придоби доста голяма популярност. Кичурите тук са разделени на две равни половини, така че важното е да разделяш правилно пътя си и да ги сушиш с четка, за да са еднакви. Плюсът при тази форма е, че не ти влиза в очите, когато порасне, а ако прецениш, че не ти харесва просто можеш да го оставиш и да не го поддържаш.

Дълъг - тук трябва да си доста добра с четката и сешоара. Изсуши кичурите в посока от горе надолу и направи леки извивки в краищата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA